Patka010890
Fanka BB :)
Qrde ja podobnie dzisiaj odczuwam ż tym.ze twardnienia nie są nagle, twardnieje jak zmieniam pozycję albo wstaje i wtedy pobolewa mnie podbrzusze...ciekawe czy to nie skurcze...jak mi nie minie pójdę do mojej ginekolog na kontrol...Ja skurcze odczuwalna jako nagle twardnienia brzucha połączone z bólem jak na miesiączkę i bólem z krzyża. Jakby to ładnie ująć to twardnienia plus ból. Co do suplementacji magnezu - ja miałam niedobory mimo maksymalnej zalecanej suplementacji i magnez brałam od początku ciąży... Po prostu nie zapotrzebowanie było dużo wyższe. W kwestii no spy - też czytałam, że może powodować zaburzenia napięcia mięśniowego u dziecka, ale przecież nie bierze się jej dla własnego widzi mi się. Tylko ewentualne trudności są i tak niczym w przypadku gdyby dziecko miało urodzić się sporo przed terminem. Ale badań w tym aspekcie nie znalazłam. Poza tym uważam, że no spa jest dużo bardziej bezpieczna niż relanium, które też się stosuje na wyciszenie skurczy.
Co do nospy teraz przy tych twardnieniacj będę mimo wszystko brała, więcej dobrego może wnieść niż szkody narobić.