Mi lekarz powiedział, że mam brać do 35 tygodnia.Dziewczyny a jak długo bralyscie luteine? Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień i lekarz mówił że mam wziąć tylko do końca opakowania i koniec.... A mam tam jeszcze chyba tylko na 3 dni liczac też dzisiejszy.
reklama
Sprightly88
Fanka BB :)
W szpitalu nie pracuje ale w przychodni w której przyjmuje jest jeszcze inny lekarz i nie wiem dlaczego on by nie mógł mi ściągnąć w następnym tygodniu....
W sumie racja zdjęcie pessara nie wymaga akurat lekarza prowadzącego ( na ulotce w ogóle było ze można zdejmować samemu [emoji33])
Sprightly88
Jakoś nie jestem przekonana bo najpierw chciała ściągać 22.06 czyli byłoby 36+6 Ale się okazało że będzie już na urlopie więc przełożyła na tydzień wcześniej. Jak dla mnie trochę pochopne decyzja.... jeżeli wcześniej i Ona i lekarze w szpitalu mówili że szyjka słaba że dobrze że jest pessar A tu taka decyzja A ja nie chce rodzic wcześniej jak już tyle wylezalam tylko dlatego że ktoś idzie na urlop....
To faktycznie pewnie jej tak po prostu wygodniej tak jak mówią dziewczyny poproś niech zdejmie kto inny w 37 tc będziesz się czuła bezpieczniej
Sprightly88
a to nie jest tak że po zdjęciu pessaru/ szwu powinno się leżeć przynajmniej dwie doby w szpitalu ? Twoja lekarz nie pracuje w żadnym ? Jeśli tak nie moze po prostu napisać Ci skierowania i powiedzieć kolegą z pracy że będzie jej pacjentka na zdjęcie pessaru ? Jeśli nie pracuje w szpitalu a uważa że możesz zostać w domu po zdjęciu to na pewno ma innego znajomego lekarza któremu może Cię "przekazać" na zdjecie . Faktycznie dość szybko chce zdjąć zawsze wszędzie jest mówione ze 37 tc najlepiej
Po zdjęciu pessara nie wymagany jest pobyt w szpitalu bo lekarz zakłada i zdejmuje tez normalnie w gabinecie tam nie ma zbyt wielkiej ingerencji
Agatka29
Mnie odstawiłam w 34Dziewczyny a jak długo bralyscie luteine? Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień i lekarz mówił że mam wziąć tylko do końca opakowania i koniec.... A mam tam jeszcze chyba tylko na 3 dni liczac też dzisiejszy.
G_Dominika
Hejka, mi ściagli pessar i szew tydzień temu we wtorek. (37 t.c) Zostawili mnie na obserwacji do soboty.a to nie jest tak że po zdjęciu pessaru/ szwu powinno się leżeć przynajmniej dwie doby w szpitalu ? Twoja lekarz nie pracuje w żadnym ? Jeśli tak nie moze po prostu napisać Ci skierowania i powiedzieć kolegą z pracy że będzie jej pacjentka na zdjęcie pessaru ? Jeśli nie pracuje w szpitalu a uważa że możesz zostać w domu po zdjęciu to na pewno ma innego znajomego lekarza któremu może Cię "przekazać" na zdjecie . Faktycznie dość szybko chce zdjąć zawsze wszędzie jest mówione ze 37 tc najlepiej
Dalej cisza rozwarcie co prawda jakieś 2 cm i brzuch już nisko. Zobaczymy. Mam juz skończone 38 t.c.
Oddać nie oddam ale chętnie podzielę się z koleżanką z forum chociaz juz się trochę cieplej robi ale nie jest źle a jutro ma być niby jeszcze chłodniej w końcu śpię trochę lepiej, chociaz może puściły nerwy po wczorajszej kontroli i stąd łatwiej mi zasnąćDziewczyny dobrze, że poruszyłyscie temat luteiny. Mi by totalnie wypadł z głowy, a wizyta w piątek.
@Ann1986 zamień się, albo chociaż się podziel, bo mi gorąco
reklama
Leżeć nie trzeba. Ja jestem umówiona na ściąganie szwu w gabinecie. Jak dotrwam do 20 czerwca to będzie 36+7 i w tym dniu albo urodzę albo wrócę do domu i tyle. Ja z kolei chciałabym mieć wcześniej zdjęty szew, bo boję się że sam spełznie i będę musiała jechać do szpitala z krwawieniem. Jakoś nie wierzę, że zaraz po ściągnięciu pessara czy szwu może zacząć się poród...a to nie jest tak że po zdjęciu pessaru/ szwu powinno się leżeć przynajmniej dwie doby w szpitalu ? Twoja lekarz nie pracuje w żadnym ? Jeśli tak nie moze po prostu napisać Ci skierowania i powiedzieć kolegą z pracy że będzie jej pacjentka na zdjęcie pessaru ? Jeśli nie pracuje w szpitalu a uważa że możesz zostać w domu po zdjęciu to na pewno ma innego znajomego lekarza któremu może Cię "przekazać" na zdjecie . Faktycznie dość szybko chce zdjąć zawsze wszędzie jest mówione ze 37 tc najlepiej
Podziel się: