reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam wszystkie:)
Dziś też miałam wizyte. Mała waży 1400 g (29+4 tc) więc ładnie. Gorzej u mnie- rozwarcie 2 cm i nadal nakaz leżenia. Długości szyjki już nie mierzyła , co by tam za bardzo nie gmerać. Gdyby działo się cokolwiek niepokojącego to mam już bezpośrednio na IP się kierować. Trochę mnie to zmartwiło. Następna wizyta 2 lipca i szpital, żeby podali sterydy.

reklama
Ja już po wizycie. Szyjka ma 1.4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala. Obecnie mamy 31 tydzień A z tego co usłyszałam to mały waży 1300 gram? Teraz to do mnie doszło, bo jak usłyszałam że szyjka z 2.7 cm się skrocila to aż mi się słabo tam zrobilo? Jakim cudem jak 21 maja w 28 tygodniu mały ważyl 1154 gramy? Mam nadzieję że gince się coś pomyliło;( pewnie zostane tam do konca porodu, bo mam klucia w szyjce i bole jak na okres. Mam nadzieje ze ta waga to jakas pomylka :(
W szpitalu będziesz pod opieką. Dostaniesz sterydy i mały będzie bezpieczny. 31 Tc to już nie jest źle ja jutro do domu pesser w środku. Też się bardzo boję bo w szpitalu caly czas pod ręką lekarz. Bądź dzielna dla dziecka

Ja sie właśnie już stresuje przed piątkowa wizyta bo chce mi już ściągać pessar będzie wtedy 35+6 A ja się okropnie boję że bez pessara moja szyjka długo nie pociągnie....
Najprawdopodobniej 19.06 to będzie 36+1 bo tak mam wizytę i tak rozmawiałyśmy, chyba ze zbada mnie i uzna ze jeszcze trochę poczekać :)

Zanim ściągnie to pewnie oceni jaka jest wiec nie martw się :)
Jakoś nie jestem przekonana bo najpierw chciała ściągać 22.06 czyli byłoby 36+6 Ale się okazało że będzie już na urlopie więc przełożyła na tydzień wcześniej. Jak dla mnie trochę pochopne decyzja.... jeżeli wcześniej i Ona i lekarze w szpitalu mówili że szyjka słaba że dobrze że jest pessar A tu taka decyzja A ja nie chce rodzic wcześniej jak już tyle wylezalam tylko dlatego że ktoś idzie na urlop....

Jakoś nie jestem przekonana bo najpierw chciała ściągać 22.06 czyli byłoby 36+6 Ale się okazało że będzie już na urlopie więc przełożyła na tydzień wcześniej. Jak dla mnie trochę pochopne decyzja.... jeżeli wcześniej i Ona i lekarze w szpitalu mówili że szyjka słaba że dobrze że jest pessar A tu taka decyzja A ja nie chce rodzic wcześniej jak już tyle wylezalam tylko dlatego że ktoś idzie na urlop....

a to nie jest tak że po zdjęciu pessaru/ szwu powinno się leżeć przynajmniej dwie doby w szpitalu ? Twoja lekarz nie pracuje w żadnym ? Jeśli tak nie moze po prostu napisać Ci skierowania i powiedzieć kolegą z pracy że będzie jej pacjentka na zdjęcie pessaru ? Jeśli nie pracuje w szpitalu a uważa że możesz zostać w domu po zdjęciu to na pewno ma innego znajomego lekarza któremu może Cię "przekazać" na zdjecie . Faktycznie dość szybko chce zdjąć zawsze wszędzie jest mówione ze 37 tc najlepiej

a to nie jest tak że po zdjęciu pessaru/ szwu powinno się leżeć przynajmniej dwie doby w szpitalu ? Twoja lekarz nie pracuje w żadnym ? Jeśli tak nie moze po prostu napisać Ci skierowania i powiedzieć kolegą z pracy że będzie jej pacjentka na zdjęcie pessaru ? Jeśli nie pracuje w szpitalu a uważa że możesz zostać w domu po zdjęciu to na pewno ma innego znajomego lekarza któremu może Cię "przekazać" na zdjecie . Faktycznie dość szybko chce zdjąć zawsze wszędzie jest mówione ze 37 tc najlepiej
W szpitalu nie pracuje ale w przychodni w której przyjmuje jest jeszcze inny lekarz i nie wiem dlaczego on by nie mógł mi ściągnąć w następnym tygodniu....

Dziewczyny a jak długo bralyscie luteine? Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień i lekarz mówił że mam wziąć tylko do końca opakowania i koniec.... A mam tam jeszcze chyba tylko na 3 dni liczac też dzisiejszy.

reklama
Zaproponuj jej żeby ściągnął ktoś inny powiedz że czujesz się z nim bezpieczniej :)

Do góry