reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Oczywiście, że każda z nas tutaj i nie tylko która leży 23h byle tylko dzieciatku nic się niestalo i było jak najdłużej w brzuszku to może być z siebie dumna :) ja zaczęłam 34 tydzień ale leżę od 22 tygodnia. Damy radę:) A jak z ruchliwoscia waszych dzieci ? Bo mój to mały leniwiec i często się stresuje czy u niego wszystko ok , ale chyba udziela mu się ten lezacy tryb :)
Mój cały dzień szaleje, jego ruchy są bardzo bolesne. Właśnie przez to, straszne napiera na szyjkę. Zastanawiam się kiedy śpi ;) niestety przez ta ruchliwość przyśpiesza termin porodu, bo już dosyć mocno napiera na szew i w każdej chwili mogą go ściągnąć.

Mój cały dzień szaleje, jego ruchy są bardzo bolesne. Właśnie przez to, straszne napiera na szyjkę. Zastanawiam się kiedy śpi ;) niestety przez ta ruchliwość przyśpiesza termin porodu, bo już dosyć mocno napiera na szew i w każdej chwili mogą go ściągnąć.
To widzę że tylko mój taki leniwy [emoji3]

Daria a ty ile już w szpitalu ?
Teraz u Ciebie chyba już 36 ?
35+6 dzisiaj dokładnie :) dziś jestem 5 dzień i coraz gorzej znoszę ten pobyt... najgorsza jest niewiedza... jeśli zdejma mi szew to pewnie jeszcze zostane. W dodatku pojawil się u mnie inny śluz bardziej gesty. Zaczynam się zastanawiać czy to nie odchodzi pomału czop albo to jakaś infekcja... no nic jutro na badaniu wszystko wyjdzie

35+6 dzisiaj dokładnie :) dziś jestem 5 dzień i coraz gorzej znoszę ten pobyt... najgorsza jest niewiedza... jeśli zdejma mi szew to pewnie jeszcze zostane. W dodatku pojawil się u mnie inny śluz bardziej gesty. Zaczynam się zastanawiać czy to nie odchodzi pomału czop albo to jakaś infekcja... no nic jutro na badaniu wszystko wyjdzie
Trzymam kciuki ! I żeby jeszcze minimum ten tydzień wytrzymać !

To sporo z nas ma wizyty w tym tygodniu :) ja myślałam, że dziś mnie przebadaja w szpitalu i może wrócę do domu ale na obchodzie dowiedziałam się, że badanie jutro... juz się martwię o stan mojej szyjki
Mi też na obchodzie powiedzieli że jutro odstawia sterydy i się zobaczy także będzie badanie .... aż strach myśleć co tam się dzieje...Z tego wszystkiego od 2 już nie śpię

@Daria33 - mój też szaleje. Najbardziej czuję w nocy- 24 i 4 nad ranem (tak, że się budzę). W sumie to przez bolesne kopniaki malucha przestałam jeść czekoladę.

Ja z małymi przerwami leżę od połowy stycznia....Dokładnie od 13 tc... A teraz już leci 32 tc :) I chyba powoli zaczynam cieszyć się bardziej niż lękać.

Mi też na obchodzie powiedzieli że jutro odstawia sterydy i się zobaczy także będzie badanie .... aż strach myśleć co tam się dzieje...Z tego wszystkiego od 2 już nie śpię
ile dostawałaś sterydów? Bo rozumiem, że to na rozwój płuc... Ja dostawałam dwa zastrzyki celeston w odstępie 24 h i tam, gdzie leżałam dziewczyny tak dostawały - w dwóch dawkach.

reklama
Do góry