Będziesz się czuła bezpieczniej. Chociaż ja mam wrażenie, że szyjka i tak robi co chce, skraca się i wydłuża bez względu czy teraz po szwie czy przed.Dziewczyny, Wasze dzieciaczki juz duże, wszystko będzie dobrze ja juz się trzese przed jutrzejsza wizyta... wolałabym uniknąć szwu czy pessara,zawsze to ingerencja. Ale jak mus to mus,zobaczymy.
reklama
Agatka29
Fanka BB :)
Który tydzień już ?A zapomniałam dodać, ze waży juz 2300
Przyszla_mama_kama
Zaciekawiona BB
Dziewczyny a ja mam pytanie bo zawsze zapominam się zapytać lekarki.. Po co bierze się ten posiew? Zaraz przed porodem czy kiedy się go pobiera? Czy przyszłe mamusie z krótkimi szyjkami leżą cały czas czy jednak można wstać ugotować coś /zrobić sobie kanapki / herbatę itp (szyjka 210mm) i czy słyszałyscie coś takiego ze przy naszym problemie z szyjkami rodzi się jakoś "łatwiej"?
Sprightly88
Dziewczyny a ja mam pytanie bo zawsze zapominam się zapytać lekarki.. Po co bierze się ten posiew? Zaraz przed porodem czy kiedy się go pobiera? Czy przyszłe mamusie z krótkimi szyjkami leżą cały czas czy jednak można wstać ugotować coś /zrobić sobie kanapki / herbatę itp (szyjka 210mm) i czy słyszałyscie coś takiego ze przy naszym problemie z szyjkami rodzi się jakoś "łatwiej"?
W przypadku założonego Pessaru posiew sprawdza się przed założeniem i kontrolnie co jakiś czas by wiedzieć czy nie ma infekcji. Bez pessara nie wiem jakie są wytyczne co do częstotliwości ale cel ten sam - sprawdzenie czy nie na infekcji ;*
Onaszczesliwa2018
Łatwiej to pewnie zależy od przypadku, ale często ciążę takie leżące opóźniaja poród zobaczymy jak będzie w naszym przypadku ja przy szyjce 2.2 miałam całkowity zakaz wstawiania tylko wc i prysznic po tygodniu szyjka miała 3.5 także leżenie się opłacaDziewczyny a ja mam pytanie bo zawsze zapominam się zapytać lekarki.. Po co bierze się ten posiew? Zaraz przed porodem czy kiedy się go pobiera? Czy przyszłe mamusie z krótkimi szyjkami leżą cały czas czy jednak można wstać ugotować coś /zrobić sobie kanapki / herbatę itp (szyjka 210mm) i czy słyszałyscie coś takiego ze przy naszym problemie z szyjkami rodzi się jakoś "łatwiej"?
Agatka29
Ja mam w domu 3 latka także nie poleżę za dużo,muszę dać śniadanie ubrać ,obiad ,kupka siku między czasie pobawić się ;/Dziewczyny a ja mam pytanie bo zawsze zapominam się zapytać lekarki.. Po co bierze się ten posiew? Zaraz przed porodem czy kiedy się go pobiera? Czy przyszłe mamusie z krótkimi szyjkami leżą cały czas czy jednak można wstać ugotować coś /zrobić sobie kanapki / herbatę itp (szyjka 210mm) i czy słyszałyscie coś takiego ze przy naszym problemie z szyjkami rodzi się jakoś "łatwiej"?
Dziś 31+6 boje się strasznie teraz mój cel 34 , szyjka 24 mm od 18 tyg teraz już bada tylko recznie
Onaszczesliwa2018
No to juz piękna waga [emoji4]A zapomniałam dodać, ze waży juz 2300
33 tc ale wczoraj lekarz stwierdził, że termin ugs jest wlasciwszy, przeanalizowal wszystkie badania i zaznaczył mi na karcie, że o tydzień starszyKtóry tydzień już ?
reklama
Ja leżę cały czas i to z czymś pod pośladkami, żeby odciążyć szyjkę. Wstaje tylko do toalety i szybki prysznic a z szyjka i tak różnie, ciągle inne wymiary.Dziewczyny a ja mam pytanie bo zawsze zapominam się zapytać lekarki.. Po co bierze się ten posiew? Zaraz przed porodem czy kiedy się go pobiera? Czy przyszłe mamusie z krótkimi szyjkami leżą cały czas czy jednak można wstać ugotować coś /zrobić sobie kanapki / herbatę itp (szyjka 210mm) i czy słyszałyscie coś takiego ze przy naszym problemie z szyjkami rodzi się jakoś "łatwiej"?
Podziel się: