W mnie w zwykłym badaniu jakby jej nie było wcale, tylko na Usg widać.Ja mam w domu 3 latka także nie poleżę za dużo,muszę dać śniadanie ubrać ,obiad ,kupka siku między czasie pobawić się ;/
Dziś 31+6 boje się strasznie teraz mój cel 34 , szyjka 24 mm od 18 tyg teraz już bada tylko recznie
reklama
Sprightly88
Fanka BB :)
A co do aktywności to jak ktoś ma sprzed ciąży opaskę lub zegarek mierzący aktywność to polecam nadal używać ja używam teraz i kontroluje ile dziennie mam ruchu i czasem nawet bym nie powiedziała, ze po domu tyle się robi kilometrów teraz jak widzę, ze już dobowa statystykę zrobiłam to staram się do końca dnia oszczędzać tym sposobem tez pozwoliłam sobie na wyskoczenie z mężem po łóżeczko, wózek, fotelik, ciuszki - oczywiście to każda osobna wycieczka do max godziny - i w dzień z wycieczka przed i po po prostu więcej leżę no i nie jeżdżę szukać tylko jakby konkretne miejsce, wiec co chce obejrzeć i ewentualnie zakupić. Codziennie ograniczam się do 2-3 km i to jest taka norma u mnie
Ja wstaje żeby zrobić sobie kanapki, podgrzać obiad w mikrofali itd, wc i prysznic, no i trochę leze w sypialni, trochę w salonie a czasem na tarasie. Sama jesten ciekawa ile tych kroków robie dziennie.... Trochę sie denerwuje ze jednak chodzę za duzo, ale lekarz mówił że mam do tego podejść z głową. Więc jak jestem glodna to nie czekam aż mąż wróći z pracy tylko sama idę do kuchni po jakąś przekąskę. Pocieszam się tym że przez 1,5 mca szyjka spadła mi o 0,7 cm a byl to czas kiedy dużo siedzialam w pracy, chodziłam na spacery, sprzątalam. Więc jak teraz chodzę/stoje może z godzinę w sumie w ciągu dnia nic się nie stanie ... No oby. Wizyta dopiero za 2 tygodnie
Agatka29
No to super każdy tydzień na wagę złota33 tc ale wczoraj lekarz stwierdził, że termin ugs jest wlasciwszy, przeanalizowal wszystkie badania i zaznaczył mi na karcie, że o tydzień starszy
Agatka29
A ty jak tam ?Emilka i jak sciagneli ci wczoraj ten szew/pessar nie pamiętam co miałaś?
Jejku już chyba 38 ?
Ale zleciało teraz ja odliczam oby do 34
Dziewczyny mam pessar! Szyjka 2.72 a dwa tyg temu 2.8. Założli w szpitalu za darmo. Ale dowiedziałam się, że żeby szpitalowi wrócili za krążek pacjentka musi na oddziale leżeć przynajmniej 2 tyg. Normalnie cycki opadają. Dziś 24+4 i dzięki niebieskiemu liczę na więcej. Zawarcie z nim przyjaźni podniosło na duchu. Pozdrawiam.
reklama
G_Dominika
Dziewczyny ile wazyly Wasze dzieci w 29 tc? Ja mam 29tc +5 i dziś mi na usg wyszło 1200g. No i że mało... Zostałam przyjęta dziś na oddział, bo na ktg spadał puls maluchowi. Teraz jest już okej, ale nastraszyli mnie waga dziecka.
Podziel się: