reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam w domu 3 latka także nie poleżę za dużo,muszę dać śniadanie ubrać ,obiad ,kupka siku między czasie pobawić się ;/
Dziś 31+6 boje się strasznie teraz mój cel 34 , szyjka 24 mm od 18 tyg teraz już bada tylko recznie
W mnie w zwykłym badaniu jakby jej nie było wcale, tylko na Usg widać.

reklama
A co do aktywności to jak ktoś ma sprzed ciąży opaskę lub zegarek mierzący aktywność to polecam nadal używać :) ja używam teraz i kontroluje ile dziennie mam ruchu i czasem nawet bym nie powiedziała, ze po domu tyle się robi kilometrów :) teraz jak widzę, ze już dobowa statystykę zrobiłam to staram się do końca dnia oszczędzać :) tym sposobem tez pozwoliłam sobie na wyskoczenie z mężem po łóżeczko, wózek, fotelik, ciuszki - oczywiście to każda osobna wycieczka do max godziny - i w dzień z wycieczka przed i po po prostu więcej leżę :) no i nie jeżdżę szukać tylko jakby konkretne miejsce, wiec co chce obejrzeć i ewentualnie zakupić. Codziennie ograniczam się do 2-3 km i to jest taka norma u mnie :)

U mnie porod trwał 3 godz. Jak dotarłam na porodowke miałam już 7 cm rozwarcia mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie

Ja wstaje żeby zrobić sobie kanapki, podgrzać obiad w mikrofali itd, wc i prysznic, no i trochę leze w sypialni, trochę w salonie a czasem na tarasie. Sama jesten ciekawa ile tych kroków robie dziennie.... Trochę sie denerwuje ze jednak chodzę za duzo, ale lekarz mówił że mam do tego podejść z głową. Więc jak jestem glodna to nie czekam aż mąż wróći z pracy tylko sama idę do kuchni po jakąś przekąskę. Pocieszam się tym że przez 1,5 mca szyjka spadła mi o 0,7 cm a byl to czas kiedy dużo siedzialam w pracy, chodziłam na spacery, sprzątalam. Więc jak teraz chodzę/stoje może z godzinę w sumie w ciągu dnia nic się nie stanie ... No oby. Wizyta dopiero za 2 tygodnie

Dziewczyny mam pessar! Szyjka 2.72 a dwa tyg temu 2.8. Założli w szpitalu za darmo. Ale dowiedziałam się, że żeby szpitalowi wrócili za krążek pacjentka musi na oddziale leżeć przynajmniej 2 tyg. Normalnie cycki opadają. Dziś 24+4 i dzięki niebieskiemu liczę na więcej. Zawarcie z nim przyjaźni podniosło na duchu. Pozdrawiam.

reklama
Dziewczyny ile wazyly Wasze dzieci w 29 tc? Ja mam 29tc +5 i dziś mi na usg wyszło 1200g. No i że mało... Zostałam przyjęta dziś na oddział, bo na ktg spadał puls maluchowi. Teraz jest już okej, ale nastraszyli mnie waga dziecka.

Do góry