reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Emilka i jak sciagneli ci wczoraj ten szew/pessar nie pamiętam co miałaś?
Tak, pessar zdjety. Trochę sie zassal. Rozwarcie bez zmian na opuszek. Szyjka jeszcze jest. Tylko znow ta moja mala nie rosnie. Wg usg 2400 w 37. tc.ehh. myslalam ze juz odetchne ale jesnak zawsze cos mi spedza sen z powiek.

reklama
Dziewczyny ile wazyly Wasze dzieci w 29 tc? Ja mam 29tc +5 i dziś mi na usg wyszło 1200g. No i że mało... Zostałam przyjęta dziś na oddział, bo na ktg spadał puls maluchowi. Teraz jest już okej, ale nastraszyli mnie waga dziecka.
Moja w 29 chyba miała 1300...ale w sumie lekarz nie powiedział czy to jest ok. Wcześniej też słyszałam że jest trochę za malutka

Dziewczyny mam pessar! Szyjka 2.72 a dwa tyg temu 2.8. Założli w szpitalu za darmo. Ale dowiedziałam się, że żeby szpitalowi wrócili za krążek pacjentka musi na oddziale leżeć przynajmniej 2 tyg. Normalnie cycki opadają. Dziś 24+4 i dzięki niebieskiemu liczę na więcej. Zawarcie z nim przyjaźni podniosło na duchu. Pozdrawiam.

Hehe witaj w gronie pesariuszek [emoji12]

Twój lekarz chciał mi już w czwartek ściągnąć ale po badaniu stwierdził że zostawi jeszcze kilka dni jeden mówił ze przy porodzie ordynator dzisiaj zmienił temat jak zapytałam tak ze sama nie wiem :( może wkoncu samo się zacznie

Dziewczyny ile wazyly Wasze dzieci w 29 tc? Ja mam 29tc +5 i dziś mi na usg wyszło 1200g. No i że mało... Zostałam przyjęta dziś na oddział, bo na ktg spadał puls maluchowi. Teraz jest już okej, ale nastraszyli mnie waga dziecka.
Moj w 30 tyg synek wazył cos ok. 1700g..byl wielki a usg bylo robione bo bylo podejrzenie, ze dziecko sie nie rośnie, bo mały brzuch.. teraz bede miala w sob usg z córką to bedzie wlasnie t29d6 to zobaczymy co powie ale jestem przerażona, bo ostatnio moj gin jak ja mierzyl to miala ok. 750g w 27tyg..co prawda nic nie mówił..ale jak slysze to dzieci kolo 27 juz maja ok 1kg..

Hej, dziewczyny byłam na badaniach w szpitalu i wyszła mi cukrzyca i zapalenie dróg moczowych, dostałam furaginum 3x2, brała któraś w ciąży? Kurcze ciągle coś...:sad:

Jak lezałam w szpitalu to obok mnie sąsiadka dostawala furaginum na zapalenie pęcherza więc spokojnie bierz:) innych leków na zwalczanie bakterie w drogach moczowych nie można brać. A propo infekcja w drogach moczowych prowadzi do skracania sie szyjki.

reklama
Do góry