reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Taaak[emoji16] Mam nadzieję , że taka już zostanie ta moja szyjka bo co stresuje się przez nią to...[emoji33] pamiętaj też żeby niesiedziec tak całkiem na prosto bo to wtedy też mega obciążenie dla niej praktycznie tak samo jak przy staniu a będzie oki.[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]
Jak jade samochodem gdzies max 15 min to staram sie tak boczkiem.usiasc i pollezaco. Ale jestem.glupia,bo maz wyszedl na zakupy,a ja juz poszlam ogarnac kuchnie....i pobolewa podbrzusze...

Mnie znów pobolewa podbrzusze po bokach, chyba się muszę przyczaić. :D zauważyłam, że boli bardziej, gdy o tym myślę :D
Za każdym razem jak mówię lekarzowi o bokach że gdzies mnie boli to mi odpowiada że to normalne w ciąży musi się wszystko rozciągać ty kujnie tam zaboli najważniejsze żeby nie było skurczy i uczucie ciągnięcia w dół

Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem że zdaniem Waszych lekarzy rozwarcie wewnętrzne jest normalne u wieloródki. U mnie szyjka super bo 47 mm (cześć zamknięta) ale jest mały lejek szer. 8 mm i głęboki tez mniej więcej tyle. Podobno trzeba zacząć się martwić jeśli lejek ma więcej 25% długości szyjki. Martwię się bo w pierwszej ciazy lejek tez był ale szyjka miała tylko 20 mm i dostałam pessar. Teraz mój gin uważa że takie rozwarvie to żaden problem.

Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem że zdaniem Waszych lekarzy rozwarcie wewnętrzne jest normalne u wieloródki. U mnie szyjka super bo 47 mm (cześć zamknięta) ale jest mały lejek szer. 8 mm i głęboki tez mniej więcej tyle. Podobno trzeba zacząć się martwić jeśli lejek ma więcej 25% długości szyjki. Martwię się bo w pierwszej ciazy lejek tez był ale szyjka miała tylko 20 mm i dostałam pessar. Teraz mój gin uważa że takie rozwarvie to żaden problem.
Ponoc u wielorodki zewneyrzne ujscie moze sie wczesniej.rozwierac... wnioskuje,ze skoro masz lejek to ujscie wewnetrzne sie rozwiera...

reklama
Do góry