reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem że zdaniem Waszych lekarzy rozwarcie wewnętrzne jest normalne u wieloródki. U mnie szyjka super bo 47 mm (cześć zamknięta) ale jest mały lejek szer. 8 mm i głęboki tez mniej więcej tyle. Podobno trzeba zacząć się martwić jeśli lejek ma więcej 25% długości szyjki. Martwię się bo w pierwszej ciazy lejek tez był ale szyjka miała tylko 20 mm i dostałam pessar. Teraz mój gin uważa że takie rozwarvie to żaden problem.
U mnie mówił że jeśli ktoś rodzi drugie dziecko to to jest normalne bo nawet jak rodza czwarte dziecko to zewnętrzne wogole się nieraz nie domyka ,ale sama nie wiem

reklama
Do góry