reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Swoja droga zastanawiam się jak to jest,ze kiedys kobiety w ciazy ziemniaki kopaly...a teraz ta dolegliwosc coraz bardziej powszechna... dramat. Przez co? Przez tryb zycia? Smog? Chemie w jedzeniu?
Myślę, że chemia w jedzeniu , lekach do tego mega stres no i oczywiście powietrze przez to nasze organizmy takie słabsze kiedyś na polu to nawet niektóre rodzily i wszystko było Oki

Ja 24 mm miałam pod koniec stycznia ;/
Ale masz szew albo pessar? U mnie nikt nie panikuje...prawda taka,ze od 3 tyg w sumie moze 1mm sie skrocila,a ostatnie 2 dni mialamm intensywne,bo bylam cale dnie z synem i do lekarza z nim jechalam i troche prania ogarnialam. Wiec pocieszam sie,ze nie jest najgorzej, bo trzyma jako tako.

Ja w 23 tygodniu miałam 2.2 ale leżenie ,leki ja wydłużyly także spokojnie tylko jak możesz to się oszczędzaj na Maxa a na pewno będzie dobrze [emoji4]
A do jakiej dlygosci Ci sie wydlUzyla? Jak lezalam zeszly tydz to u innego lekarza na innym aparcie tez miala ponad 3 cm...teraz ile w to wierzyc? W.koncu inny sprzet...ale mowie, dwa dni przed wczirajsza wizyta na IP nie lezalam za duzo.

Ale masz szew albo pessar? U mnie nikt nie panikuje...prawda taka,ze od 3 tyg w sumie moze 1mm sie skrocila,a ostatnie 2 dni mialamm intensywne,bo bylam cale dnie z synem i do lekarza z nim jechalam i troche prania ogarnialam. Wiec pocieszam sie,ze nie jest najgorzej, bo trzyma jako tako.

A do jakiej dlygosci Ci sie wydlUzyla? Jak lezalam zeszly tydz to u innego lekarza na innym aparcie tez miala ponad 3 cm...teraz ile w to wierzyc? W.koncu inny sprzet...ale mowie, dwa dni przed wczirajsza wizyta na IP nie lezalam za duzo.
Do 3.6 później pozwoliłam sobie na na prawdę tylko pokrecenie się po mieszkaniu i znów spadła do 2.4Więc znów leżę a ostatnio jak bylam to miała 3.5 czyli leżenie działa cuda [emoji4] a co do passarow też myślałam że albo szef będę mieć albo passar przy tej 2.2 A oni tutaj twierdzą że to nietragedia że trzeba leżeć brać leki i próbować tak ja ratować dopiero poniżej 2 robia jakieś ingerencję bo twierdzą że to ciało obce i tylko infekcje się przez to ma , chociaż nie ukrywam że byłam rozczarowana ich podejściem bo infekcje i bez passara mam a zawsze czułabym się bezpieczniej no ale nie mam na ich decyzje wpływu

@Mikasa7 mnie szyjka od 18 tyg 2,4
W 20 tyg pessar i teraz mam 29+3 i modlę się o każdy dzień mnie już rozwarcie zewnętrzne się zrobiło ,lekarz pociesza mnie że to u wielorodki normalne i nie ma tragedii, a ja i tak bardzo boje ,żeby tylko do 34 wytrzymać !! Tak bardzo bym chciała !

Do 3.6 później pozwoliłam sobie na na prawdę tylko pokrecenie się po mieszkaniu i znów spadła do 2.4Więc znów leżę a ostatnio jak bylam to miała 3.5 czyli leżenie działa cuda [emoji4] a co do passarow też myślałam że albo szef będę mieć albo passar przy tej 2.2 A oni tutaj twierdzą że to nietragedia że trzeba leżeć brać leki i próbować tak ja ratować dopiero poniżej 2 robia jakieś ingerencję bo twierdzą że to ciało obce i tylko infekcje się przez to ma , chociaż nie ukrywam że byłam rozczarowana ich podejściem bo infekcje i bez passara mam a zawsze czułabym się bezpieczniej no ale nie mam na ich decyzje wpływu
Z 2,2cm na 3,6 cm????? Wooooow niezle:) super:) ja teraz tez poleze najwiecej ile sie da, tylko w pon ppjde zrobic krzywa cukrowa, wizyta w srode,oze sie wydluzy. Dzis podjafe do siostry na grilla i na noc to tam sobie poleze.
@Mikasa7 mnie szyjka od 18 tyg 2,4
W 20 tyg pessar i teraz mam 29+3 i modlę się o każdy dzień mnie już rozwarcie zewnętrzne się zrobiło ,lekarz pociesza mnie że to u wielorodki normalne i nie ma tragedii, a ja i tak bardzo boje ,żeby tylko do 34 wytrzymać !! Tak bardzo bym chciała !
Agatka, jestem pewna,ze bedzie wszystko dobrze. Tak jak piszesz,rozwarcie zewnetrzne u wielorodki to normalne,sama wczoraj pytalam sie o to lekarza na IP, z racji podejrzenia,ze to wewnetrzne mi sie rozwiera... zobaczysz,ze bedzie dobrze:) niewiele zostalo,szybko minie:)

Z 2,2cm na 3,6 cm????? Wooooow niezle:) super:) ja teraz tez poleze najwiecej ile sie da, tylko w pon ppjde zrobic krzywa cukrowa, wizyta w srode,oze sie wydluzy. Dzis podjafe do siostry na grilla i na noc to tam sobie poleze.

Agatka, jestem pewna,ze bedzie wszystko dobrze. Tak jak piszesz,rozwarcie zewnetrzne u wielorodki to normalne,sama wczoraj pytalam sie o to lekarza na IP, z racji podejrzenia,ze to wewnetrzne mi sie rozwiera... zobaczysz,ze bedzie dobrze:) niewiele zostalo,szybko minie:)
Taaak[emoji16] Mam nadzieję , że taka już zostanie ta moja szyjka bo co stresuje się przez nią to...[emoji33] pamiętaj też żeby niesiedziec tak całkiem na prosto bo to wtedy też mega obciążenie dla niej praktycznie tak samo jak przy staniu a będzie oki.[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Mnie znów pobolewa podbrzusze po bokach, chyba się muszę przyczaić. :D zauważyłam, że boli bardziej, gdy o tym myślę :D

Do góry