Moja w sumie piąta ciąża, ale 3 poroniłam na wczesnym etapie, z jednej mam syna ur w 38 tc. Obecnie to 25 tc.A to twoja która ciąża? I który tydzień?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja w sumie piąta ciąża, ale 3 poroniłam na wczesnym etapie, z jednej mam syna ur w 38 tc. Obecnie to 25 tc.A to twoja która ciąża? I który tydzień?
Przykro mi z powodu straconych ciąży ;(Moja w sumie piąta ciąża, ale 3 poroniłam na wczesnym etapie, z jednej mam syna ur w 38 tc. Obecnie to 25 tc.
W poprzedniej ciąży miałam pessar. Teraz nie mam żadnych specjalnych zaleceń (poza luteiną, bo zamknięta część jest długa - ma aż 47 mm, tylko boję się, żeby ten lejek się nie pogłębiał. Mó syn ma 4 lata i tezż teraz czekam na córeczkęPrzykro mi z powodu straconych ciąży ;(
I tym razem będzie wszystko oki
I z tym rozwarciem jakie masz zalecenia ?
A szyjka ile masz ? Mój synek ma już 3 latka teraz czekam na córeczkę
A ty ?
Ja trafiłam w 35+4 trzymali mnie trzy dni na fenetrolu i dali sterydy bardzo mnie bolało, skurczy nie dało się zatrzymac, urodzilam w równym 36, ja lezalam z nim 10 dni tylko dlatego że miał zoltaczke 14,2 niby mała bo od 14 naświetlaja ale moj miał krwiaczka podokostnego bo go przytrzymalam w tych kościach eh...i wszystko mu powoli schodzilo, dwa dni jak już nie był naświetlani to sama chciałam zostac na obserwacji bo było tak że przez chwilkę ta bilurubina znowu mu skoczyla i nie chcialam powrotu spowrotem do szpitala, i mial wrodzone zapalenie płuc ale antybiotyk 5 dni i wszystko było okiAgatka nie wiem czy pytalam ale dlugo lezalam z synkiem w szpitalu po porodzie?
Będzie dobrze, skoro lekarz nie dal żadnych zaleceń typu leżenie jak najwiecej odpoczynku to pewnie jest ok,kiedy masz teraz wizytę?W poprzedniej ciąży miałam pessar. Teraz nie mam żadnych specjalnych zaleceń (poza luteiną, bo zamknięta część jest długa - ma aż 47 mm, tylko boję się, żeby ten lejek się nie pogłębiał. Mó syn ma 4 lata i tezż teraz czekam na córeczkę
Hej ja wprawdzie z pessarem ale mój lekarz zakłada go dopiero jak szyjka ma 2,5 wcześniej nic nie robiCzy są tu mamy w 23 tygodniu ciazy z szyjka około 2.7 cm które mają tylko leżeć? Bez pessara ani szwu?
Witaj ja obecnie 23+3. Szyjka 3 tyg temu miala 26 mm, wczoraj na IP 24-25 mm. Nie mam ani pessara ani szwu. I nie leze plackiem 23 h na dobe...Czy są tu mamy w 23 tygodniu ciazy z szyjka około 2.7 cm które mają tylko leżeć? Bez pessara ani szwu?