reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A mnie dzisiaj delikatnie pobolewa podbrzusze. Nie jest to dokuczliwe, ale oczywiście im więcej o tym myślę, tym bardziej to czuję. :p wzielam nospe i mam nadzieję, że minie. Dzisiaj się też nie załatwiałam, więc może to od tego?

A jakie zalecenia? Tylko leżeć? Czy jak? Który w ogóle masz tydzień?
Leżeć, ktg dwa razy w tyg, częste wizyty u lekarza i jakby się coś działo to szpital. Tydz mi leci 26 dopiero.

Co do rozwarcie na opuszek - u pierworodek to mi powiedzieli, że jak nie było a się zrobiło to przez skurcze... Ogólnie mogę z tym chodzić sobie do 38tyg, ale może przez skurcze to rozwarcie się zwiększać. W sumie to najważniejsze by skurczy nie było.

Leżeć, ktg dwa razy w tyg, częste wizyty u lekarza i jakby się coś działo to szpital. Tydz mi leci 26 dopiero.

Co do rozwarcie na opuszek - u pierworodek to mi powiedzieli, że jak nie było a się zrobiło to przez skurcze... Ogólnie mogę z tym chodzić sobie do 38tyg, ale może przez skurcze to rozwarcie się zwiększać. W sumie to najważniejsze by skurczy nie było.
A masz skurcze? Bierzesz magnez ? Nospe ?

Wojtyska a jak urodzilas w tym 33 to długo leżę liście w szpitalu miał synek podane sterydy? Były na początku jakieś problemy?

Dziewczyny powiedzcie proszę, jak Wy odczuwacie skurcze? Bo ja czuję takie twardnienie brzucha całego i puszcza po 30s. Mam tak aktualnie 7-8, razy dziennie. Poza tym czesto czuje ciagniecie bezucha, ale jest miękki. Dzisiaj np. czuje takie ciągnięcie po bokach i to chyba są jednak te więzadła. Boje się, że moge mieć skurcze, a ich nie czuć. :/

Dziewczyny powiedzcie proszę, jak Wy odczuwacie skurcze? Bo ja czuję takie twardnienie brzucha całego i puszcza po 30s. Mam tak aktualnie 7-8, razy dziennie. Poza tym czesto czuje ciagniecie bezucha, ale jest miękki. Dzisiaj np. czuje takie ciągnięcie po bokach i to chyba są jednak te więzadła. Boje się, że moge mieć skurcze, a ich nie czuć. :/
To co opisujesz to stawianie sie brzucha, macicy. Nie powoduje skaracanie szyjki. Ja mialam skurcze tak ze bolalo mnie podbrzusze jak na miesiączke i bolaly mnie plecy. Zrobiło mi sie rozwarcie na opuszek i skrocila szyjka przez to.

Dziewczyny czy Wam też tak dłuży się kazdy dzień ....?i jak się czujecie ? Pogoda piękna ale na spacer nie wyjdę ,wystarczy tego ile się po domu muszę uchodzić !

reklama
Ja siedzę na tarasie, służy się okropnie, mam jakąś schize, że dostanę skurczu albo nie zauważa ich i urodzę przedwcześnie :(

Do góry