reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mam jeszcze do Was pytanie, czy aplikujecie luteinę równo co 12 godzin? U mnie różnie to wychodzi, bo wstaje o różnych godzinach. :/ Muszę chyba się przestawić ;/

Teraz jestem w 17tc. Pierwsza ciąża zskonczona 33tc mimo założonego pessaru, też była infekcja i byłam w szpitalu na oddziale nie dało sie powstrzymać skurczy ale szczęśliwie synek żyje ma się dobrze i dziś jest wesołym 6 latkiem. Druga ciąża niestety 26tc, synek umarł kilka godz po porodzie. Na razie rozwarcia nie ma ale długość szyjki 2,8 trochę kiepsko. Boję się że nie wylapie tego rozwarcia znowu.
no to ty sie nie cykaj z nimi tylko idź na inny oddział, po takim czymś..to jesteś obciążona ryzykiem..zwlaszcza ze 2.8mm w tym tyg to na prawdę nie jest dużo..mimo normy. Wes idz na inny oddział, a jak nie to idz do swojego lekarza jak najszybciej i niech on Ci pomoże, moze lepiej zebys leżała w szpitalu, tam bedziesz pod kontrolą. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i na pewno wszystko bedzie dobrze. Bardzo mi przykro z powodu Twojego synka, teraz bedzie wszystko dobrze tylko musisz sama mieć sie na baczności

A jak można wyłapać rozwarcie? Chyba tylko na USG?
jak masz często kontrole to tez częściej lekarz spr czy jest rozwarcie, tj. czy zaczyna sie cos robić niedobrego, np. rozpulchnienie szyjki itd. i moze wdrożyć jakies leczenie,czasami powstrzymać nawet rozwieranie, a rzadziej to juz mozesz trafić ze bedzie takie rozwarcie i np. skurcze ze nic sie nie bedzie dalo więcej zrobić..

ja tak mniej wiecej, różnie to bywa. Rano wstaje to ide sie myć i aplikuje. To samo wieczorem, ale nigdy mi sie nie przytrafiło zeby spr godzine i czy co 12godz
Mam jeszcze do Was pytanie, czy aplikujecie luteinę równo co 12 godzin? U mnie różnie to wychodzi, bo wstaje o różnych godzinach. :/ Muszę chyba się przestawić ;/

reklama
Dziewczyny, a tak z ciekawości, jak to jest z rozwarciem na opuszek? Czy jak szyjka jest twarda, to rozwarcie ma jakieś znaczenie?

Do góry