Agatka29
Fanka BB :)
Trzymam kciuki ! Dasz radeHej, ja wlasnie siedzę w laboratorium na krzywej cukrowej. Mam nadzieję, że szybko czas minie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki ! Dasz radeHej, ja wlasnie siedzę w laboratorium na krzywej cukrowej. Mam nadzieję, że szybko czas minie
chyba nie tylko twójJa żartuję, że po to by mąż w końcu ogarnął, co to szyjka macicy Bo mój przed kilkunastoma tygodniami nie wiedział, że coś takiego istnieje
Wczoraj na wizycie lekarz najpierw mnie zbadał rękami i stwierdził, że rozwarcia nie ma, ale powiedział, że trzeba to spr przez usg, bo może być rozwarcie wewnętrzne tj. że puszcza od środka. Także chyba może być ogólnie zamknięta z rozwarciem wewnętrznym.Jak to jest z tym rozwarciem? Macie rozwarcie szyjki a pomimo to szyjka jest dalej zamknięta? U mnie na odwrót szyjki praktycznie brak, tylko tyle co sam szew
a w którym jesteś tygodniu? jaka dł. szyjki, czy jest rozwarcie? Jak było w poprzedniej ciąży? Wlaśnie te bakterie są bardzo niebezpieczne, a po ingerencji tj. pessar/ szew to ponoć wszystko lubi się czepiać i trudno z tym walczyć..ja w poprzedniej ciąży po założeniu pessara caly czas miałam infekcje..w tej ciaży lekarz powiedział, ze im później pessar tym lepiej, wiec tyle ile wytrzymam to wytrzymam, a jak juz nie bedzie wyjścia to wtedy założy. Dlatego tak ważne są częstsze wizyty, żeby można było to kontrolować i w razie "w" zadziałać.Mój gin skierował mnie do szczecina na Pomorzany z powodu obciazonego wywiadu, podejrzewał niewydolosc szyjki macicy . Jednak w klinice nie zdecydowali się na założenie szwu, stwierdzili że poprzednia ciąża zakończyła się przedwcześnie 26tc że względu na infekcje bakteryjną, ktora spowodowała rozwarcie i skurcze. Sama nie wiem co myśleć , co lekarz to opinia.
ooo najbardziej ulubione drinki dla ciężarnych hehe, ja myslalam kiedyś ze nie dam rady tego wypić szkoda ze nie ma jakiejś małej tabletki, z taka zawartością cukru..to nie trzeba by było pić tego trunku..ja grzecznie leżę w łóżku a ta krzywą bede robić w przyszlym tygodniu.. milego siedzenia, mam nadzieje, ze masz jakas gazete i ile to ma trwać?Hej, ja wlasnie siedzę w laboratorium na krzywej cukrowej. Mam nadzieję, że szybko czas minie
Już po trwało 2 h ale szybko zleciało, miałam książkę. Ale zrobiłam sobie dzisiaj spacer, bo z laboratorium na tramwaj, a jeszcze z tramwaju muszę dojść do domu. Potem będę cały dzień leżała. chociaż dzisiaj jak na razie brzuch ok, nie było żadnego skurczuooo najbardziej ulubione drinki dla ciężarnych hehe, ja myslalam kiedyś ze nie dam rady tego wypić szkoda ze nie ma jakiejś małej tabletki, z taka zawartością cukru..to nie trzeba by było pić tego trunku..ja grzecznie leżę w łóżku a ta krzywą bede robić w przyszlym tygodniu.. milego siedzenia, mam nadzieje, ze masz jakas gazete i ile to ma trwać?
Ja też muszę co 2 tygodnie obserwować, ale wolałbym obejść się bez tego pesaara.a w którym jesteś tygodniu? jaka dł. szyjki, czy jest rozwarcie? Jak było w poprzedniej ciąży? Wlaśnie te bakterie są bardzo niebezpieczne, a po ingerencji tj. pessar/ szew to ponoć wszystko lubi się czepiać i trudno z tym walczyć..ja w poprzedniej ciąży po założeniu pessara caly czas miałam infekcje..w tej ciaży lekarz powiedział, ze im później pessar tym lepiej, wiec tyle ile wytrzymam to wytrzymam, a jak juz nie bedzie wyjścia to wtedy założy. Dlatego tak ważne są częstsze wizyty, żeby można było to kontrolować i w razie "w" zadziałać.