reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak pisalyscie o cenach posiewu to w szoku byłam, ze sa takie różnice. U mnie pewnie ta górna stawka byłaby grana. Kiedys porównywałam toxo, tez różnica cenowa o 200% w rożnych miejscach Polski.
Kiedys czytałam, ze laski z Warszawy jadą szybkim pociągiem do Łodzi robic tam ten wstępny pakiet badań z krwi i im sie to opłaca. Moja kumpela raz chyba 500zl zostawiła w przychodni na badaniach (bez wizyty, samo kłucie).

reklama
Jak pisalyscie o cenach posiewu to w szoku byłam, ze sa takie różnice. U mnie pewnie ta górna stawka byłaby grana. Kiedys porównywałam toxo, tez różnica cenowa o 200% w rożnych miejscach Polski.
Kiedys czytałam, ze laski z Warszawy jadą szybkim pociągiem do Łodzi robic tam ten wstępny pakiet badań z krwi i im sie to opłaca. Moja kumpela raz chyba 500zl zostawiła w przychodni na badaniach (bez wizyty, samo kłucie).
No ja tak zrobiłam. Jak miałam zrobić u siebie pod Warszawą to wyszło mi 700 zł za badania więc pojechałam do jakiejś gminnej przychodni 30 km dalej i zapłaciłam 275 zł...

No widzisz a do mnie właśnie dzwonili i zmienili mi wizytę z nadyepnego piątku na czwartek i nie wiem co robić bo wizyty będą dzień po dniu...
Przełóż sobie na tydzień pózniej... nie możesz? Ja tez tak chyba zrobię, ze ten z lux medu to bede miała w odstępie 5 tygodni, zeby miedzy wizytami był tydzień chociaż.

Dziewczyny, a ja cały dzień leżę, bo brzuch twardy i myślę. Chyba w sumie za dużo tych myśli. Jak wczoraj skakałam pod sufit z myślą o dzidzi, tak dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości. Czy sobie poradzę w roli mamy, czy będę dobrą mamą, jak to wszystko teraz będzie, bo przecież nasze życie zmieni się definitywnie. Też tak czasem macie czy to ze mną jest coś nie tak? :)

Dziewczyny, a ja cały dzień leżę, bo brzuch twardy i myślę. Chyba w sumie za dużo tych myśli. Jak wczoraj skakałam pod sufit z myślą o dzidzi, tak dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości. Czy sobie poradzę w roli mamy, czy będę dobrą mamą, jak to wszystko teraz będzie, bo przecież nasze życie zmieni się definitywnie. Też tak czasem macie czy to ze mną jest coś nie tak? :)
Spokojnie, to raczej normalne [emoji4] ja to się wczoraj nawet upłakałam, bo mam poczucie, że teraz nie jestem w stanie zapanować nad domem (a przecież siedzę na l4) to co dopiero będzie jak się dziecko pojawi? I w ogóle im bliżej rozwiązania tym więcej wątpliwości, czy damy radę finansowo, z wychowaniem, jak ja się w tym odnajdę skoro mąż tyle pracuje itd itd.. i czy to na pewno był dobry pomysł. Chyba każda ma takie chwile zwątpienia [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ktos Ci wyjaśnił, skąd mogły sie wziac zielone wody? Zastanawiam sie, czy teraz jakos bardziej sie nie diagnozować pod koniec ciąży, jakies dodatkowe badania? U mnie żadnej infekcji nie wykryto. To skąd to zapalenie płuc...
U mnie też nie wiadomo skąd to zapalenie płuc i wody. Prawdopodobnie jednak jakaś infekcja, bo 9 tygodni chodziłam z rozwarciem [emoji17] ale nic konkretnego nie stwierdzili. Też się zastanawiam jak się ustrzec przed powtórką [emoji17]

reklama
Hej dziewczyny .Lienka mam do Cię pytanie a pro po wielowodzia tak orientacyjnie jaki obwód brzucha masz ? Ja leżę w szpitalu dzisiaj miezylam przy wzroście 160 waga 56 obwód brzucha 92. Tydzień 27. Nie wiem czy to mało czy dużo . Kolejne badanie AFI mam mieć w tym tygodniu.

Do góry