reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny prawie koniec ciąży i tylko 5 kg [emoji16] pogratulowac [emoji16]
U mnie 33 tc i 10 kg na plusie... cieszyłam się, że to tak mało. [emoji16] a jednak nie tak mało

reklama
Dziewczyny czy macie takie kłucie jakby szpilki wam ktoś wkładał w podbrzuszu (Ja akurat z prawej strony) jak dzidziuś się rusza!?

Dziewczyny, a ja cały dzień leżę, bo brzuch twardy i myślę. Chyba w sumie za dużo tych myśli. Jak wczoraj skakałam pod sufit z myślą o dzidzi, tak dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości. Czy sobie poradzę w roli mamy, czy będę dobrą mamą, jak to wszystko teraz będzie, bo przecież nasze życie zmieni się definitywnie. Też tak czasem macie czy to ze mną jest coś nie tak? :)
Ja też tak mam i jeszcze obawa czy dzidziuś zdrowy się urodzi bo pewnie troche przed czasem będzie :)

Hej dziewczyny.
Podczytuje Was troszke i postanowilam sie przywitac.
Mam na imie Iza i jestem obecnie w 29tyg drugiej ciazy lezacej. Pierwsza byla 9 lat temu i byla zdecydowanie gorsza - lezalam plackiem od poczatku w tym 3 miesiace w szpitalu (basen pod tylkiem i inne atrakcje). A skonczylo sie cc w 40tyg :)
Tym razem mam skurcze tez od daaawna i jestem na luteinie, magnezie i polocardzie. Szyjka obecnie (w pt mialam wizytw) ma 2,5cm ale lekko sie rozlazla. Staram sie lezec ale nie jest tak ze leze ciagiem. Raczej poleguje przez kilka godzin dziennie. W pt lekarz powiedzial ze obym wytrzymala jeszcze 4 tygodnie to juz bedzie dobrze. Ale zamierzam mu udowodnic ze dotrzymam do terminu cc czyli do 25 stycznia :)
Powiedzcie mi prosze jedna rzecz bo sama juz nie pamietam z piewszej ciazy. Jak mam skurcze to czasem w dole brzucha mocne napinanie ktore nie jest bardzo bolesne a czasem od dna macicy (czyli u w okolicach pepka) robi sie wielgachna gula i boli jak skurczybyk. I trwa zdecydowanie dluzej. Czy to tylko te skurcze sa grozne i ktg je pokazuje czy te w dole brzucha tez?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj Iza! To faktycznie miałas pierwsza ciąże trudna :( dobrze ze druga łaskawsza!
Kilka stron temu wrzuciłam taki filmik, ktory pokazywał różnice miedzy „groźnymi” a fizjologicznymi skurczami. Tam to swietnie kobietka pokazała. Teoretycznie te od góry, z dna miednicy mogą skracać szyjke. Ale to zawsze taka indywidualna kwestia... czasem szyjka moze sie skrócić, potem wydłużyć i nigdy z nia nie wiadomo.

Do góry