reklama
KasiaK1909
Aktywna w BB
To mnie pocieszyłas Lienka z tymi skurczami . To w takim wypadku mam tę twardnienie chyba przez wielowodzie. Dobrej nocki mamuśki.
lienka
Fanka BB :)
na samej górze wykresu to 100....tak mi sie wydaje ze to 100...no linia graniczna gorna jest i tam były tylko trwaly krócej niz porodowe kilkanascie sekundGórna granica to ile
Ostatnia edycja:
lienka
lekarz mi mówił, że przez wielowodzie macica jest nadaktywna.To mnie pocieszyłas Lienka z tymi skurczami . To w takim wypadku mam tę twardnienie chyba przez wielowodzie. Dobrej nocki mamuśki.
Lovi23
Nie mamDziewczyny czy macie takie kłucie jakby szpilki wam ktoś wkładał w podbrzuszu (Ja akurat z prawej strony) jak dzidziuś się rusza!?
Futuremummy00
Zaangażowana w BB
Ja też tak mam i jeszcze obawa czy dzidziuś zdrowy się urodzi bo pewnie troche przed czasem będzieDziewczyny, a ja cały dzień leżę, bo brzuch twardy i myślę. Chyba w sumie za dużo tych myśli. Jak wczoraj skakałam pod sufit z myślą o dzidzi, tak dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości. Czy sobie poradzę w roli mamy, czy będę dobrą mamą, jak to wszystko teraz będzie, bo przecież nasze życie zmieni się definitywnie. Też tak czasem macie czy to ze mną jest coś nie tak?
oj mam i czasami aż tak że nie mogę chodzić, po badaniu tak mamDziewczyny czy macie takie kłucie jakby szpilki wam ktoś wkładał w podbrzuszu (Ja akurat z prawej strony) jak dzidziuś się rusza!?
izabelaaa
Hej dziewczyny.
Podczytuje Was troszke i postanowilam sie przywitac.
Mam na imie Iza i jestem obecnie w 29tyg drugiej ciazy lezacej. Pierwsza byla 9 lat temu i byla zdecydowanie gorsza - lezalam plackiem od poczatku w tym 3 miesiace w szpitalu (basen pod tylkiem i inne atrakcje). A skonczylo sie cc w 40tyg
Tym razem mam skurcze tez od daaawna i jestem na luteinie, magnezie i polocardzie. Szyjka obecnie (w pt mialam wizytw) ma 2,5cm ale lekko sie rozlazla. Staram sie lezec ale nie jest tak ze leze ciagiem. Raczej poleguje przez kilka godzin dziennie. W pt lekarz powiedzial ze obym wytrzymala jeszcze 4 tygodnie to juz bedzie dobrze. Ale zamierzam mu udowodnic ze dotrzymam do terminu cc czyli do 25 stycznia
Powiedzcie mi prosze jedna rzecz bo sama juz nie pamietam z piewszej ciazy. Jak mam skurcze to czasem w dole brzucha mocne napinanie ktore nie jest bardzo bolesne a czasem od dna macicy (czyli u w okolicach pepka) robi sie wielgachna gula i boli jak skurczybyk. I trwa zdecydowanie dluzej. Czy to tylko te skurcze sa grozne i ktg je pokazuje czy te w dole brzucha tez?
Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Podczytuje Was troszke i postanowilam sie przywitac.
Mam na imie Iza i jestem obecnie w 29tyg drugiej ciazy lezacej. Pierwsza byla 9 lat temu i byla zdecydowanie gorsza - lezalam plackiem od poczatku w tym 3 miesiace w szpitalu (basen pod tylkiem i inne atrakcje). A skonczylo sie cc w 40tyg
Tym razem mam skurcze tez od daaawna i jestem na luteinie, magnezie i polocardzie. Szyjka obecnie (w pt mialam wizytw) ma 2,5cm ale lekko sie rozlazla. Staram sie lezec ale nie jest tak ze leze ciagiem. Raczej poleguje przez kilka godzin dziennie. W pt lekarz powiedzial ze obym wytrzymala jeszcze 4 tygodnie to juz bedzie dobrze. Ale zamierzam mu udowodnic ze dotrzymam do terminu cc czyli do 25 stycznia
Powiedzcie mi prosze jedna rzecz bo sama juz nie pamietam z piewszej ciazy. Jak mam skurcze to czasem w dole brzucha mocne napinanie ktore nie jest bardzo bolesne a czasem od dna macicy (czyli u w okolicach pepka) robi sie wielgachna gula i boli jak skurczybyk. I trwa zdecydowanie dluzej. Czy to tylko te skurcze sa grozne i ktg je pokazuje czy te w dole brzucha tez?
Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
___Asia...
Witaj Iza! To faktycznie miałas pierwsza ciąże trudna dobrze ze druga łaskawsza!
Kilka stron temu wrzuciłam taki filmik, ktory pokazywał różnice miedzy „groźnymi” a fizjologicznymi skurczami. Tam to swietnie kobietka pokazała. Teoretycznie te od góry, z dna miednicy mogą skracać szyjke. Ale to zawsze taka indywidualna kwestia... czasem szyjka moze sie skrócić, potem wydłużyć i nigdy z nia nie wiadomo.
Kilka stron temu wrzuciłam taki filmik, ktory pokazywał różnice miedzy „groźnymi” a fizjologicznymi skurczami. Tam to swietnie kobietka pokazała. Teoretycznie te od góry, z dna miednicy mogą skracać szyjke. Ale to zawsze taka indywidualna kwestia... czasem szyjka moze sie skrócić, potem wydłużyć i nigdy z nia nie wiadomo.
Podziel się: