reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Spokojnie, to raczej normalne [emoji4] ja to się wczoraj nawet upłakałam, bo mam poczucie, że teraz nie jestem w stanie zapanować nad domem (a przecież siedzę na l4) to co dopiero będzie jak się dziecko pojawi? I w ogóle im bliżej rozwiązania tym więcej wątpliwości, czy damy radę finansowo, z wychowaniem, jak ja się w tym odnajdę skoro mąż tyle pracuje itd itd.. i czy to na pewno był dobry pomysł. Chyba każda ma takie chwile zwątpienia [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie, momentami to mam takie wrażenie, że mi głowa od tego myślenia wybuchnie. Totalny mętlik w głowie, łzy cisną się do oczu, a przecież powinnam tryskać radością :tak:

reklama
Hej dziewczyny .Lienka mam do Cię pytanie a pro po wielowodzia tak orientacyjnie jaki obwód brzucha masz ? Ja leżę w szpitalu dzisiaj miezylam przy wzroście 160 waga 56 obwód brzucha 92. Tydzień 27. Nie wiem czy to mało czy dużo . Kolejne badanie AFI mam mieć w tym tygodniu.

jak Ci mierzyli na leżąc na plecach nad ranem?
Ja miałam 96-98 31 tydz. Wzrost 162 waga 57. Na leżąco mierzony. Afi było przy tym obwodzie 25. Teraz w poniedziałek jade do szpitala na badania.
Na stojąco sama mierzyłam to 100cm.

jak Ci mierzyli na leżąc na plecach nad ranem?
Ja miałam 96-98 31 tydz. Wzrost 162 waga 57. Na leżąco mierzony. Afi było przy tym obwodzie 25. Teraz w poniedziałek jade do szpitala na badania.
Na stojąco sama mierzyłam to 100cm.
Lienka a jak u Ciebie skurcze. ? U mnie cały czas brzuch napina . Skurcze na KTG do 40 ale jest ich mniej

Hej dziewczyny .Lienka mam do Cię pytanie a pro po wielowodzia tak orientacyjnie jaki obwód brzucha masz ? Ja leżę w szpitalu dzisiaj miezylam przy wzroście 160 waga 56 obwód brzucha 92. Tydzień 27. Nie wiem czy to mało czy dużo . Kolejne badanie AFI mam mieć w tym tygodniu.
U mnie 100 cm było koło 30 tc , 160 wzrostu , waga wtedy 62 +/-

Wody plodowe w normie

reklama
Ja bez diety przytyłam tylko 5kg, a mam wrazenie, ze jem niemal non stop. I zastanawiam sie, czy to jednak nie za mało jakos... z 55kg na 60 weszlam i cos dalej waga ruszyć nie chce. Fakt, jem zdrowo, nie żadne śmieci, jak czekolada to gorzka, brzuch rośnie... normalnie co za problemy

Do góry