reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
hej witam się :)
Jestem w drugiej ciąży, począteczek. Wiem, że czeka mnie założenia szwu szyjkowego w 13 tygodniu ze względu na obciążony wywiad położniczy po pierwszej ciąży.

Czy któraś z Was miała podobną sytuację? jak przebiegają Wasze ciąże?
Ja miałam zakładany szewek w 16tc :)
Na dzień dzisiejszy 32t3d , jutro wizyta to się okaże co tam w trawie piszczy. Ale na ostatnim badaniu szyjka 3,8 cm twarda i zamknięta, szewek trzyma.

Pierwsza ciąża zakończona porodem przedwczesnym w 24tc

Czesc Dorotea. Ja szwu i krążka nie mam, ale zaleguje druga ciąże w lokzku od 30tc. Wczesniej szyjka była w normie. Pierwszy porod 40tc, oby tym razem tez sie tak udało.

Ja dziś po wizycie!!! Lekarka powiedziała że nie jest dobrze ale też nie ma tragedii. Szyjka 2 cm miękka, zamknięta. Leżenie przez następne dwa tygodnie wizyta 24.11 i trzeba się modlić żebym w tym czasie nie urodziła... Dziś równo 33 tc.

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja dziś po wizycie!!! Lekarka powiedziała że nie jest dobrze ale też nie ma tragedii. Szyjka 2 cm miękka, zamknięta. Leżenie przez następne dwa tygodnie wizyta 24.11 i trzeba się modlić żebym w tym czasie nie urodziła... Dziś równo 33 tc.

To trzymamy kciuki żebyś dotrwała, ja wlasnie czekam w poczekalni na wizytę, stresa mam na maxa :(

Już po, u mnie wszystko Ok :) dostałam dodatkowo nospe 1x1. Szyjka nie drgnęła od ostatniej wizyty :)

Ostatnia edycja:
To trzymamy kciuki żebyś dotrwała, ja wlasnie czekam w poczekalni na wizytę, stresa mam na maxa :(

Już po, u mnie wszystko Ok :) dostałam dodatkowo nospe 1x1. Szyjka nie drgnęła od ostatniej wizyty :)
To pięknie kochana!!!

Poproszę o kciuki :)

Super wieści kobietki ! [emoji16]

Joko- Ty nie swiruj, mała niech siedzi [emoji16] Rodzimy wszystkie nie szybciej jak po 37 tc !!!

(Nie wiem dlaczego napisałam, że mała [emoji16] Jeżeli czekasz na synka to się poprawiam... - niech mały siedzi [emoji16] )

Ja mam jutro wizytę... po 14.. I już jestem "posrana".

Ostatnia edycja:

ET: 07.04.2017
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png
emoji173.png

Kochana na pewno nie urodzisz. Tylko leż, leż i jeszcze raz leż. Dasz radę. Trzymam kciuki.

reklama
Ja na rutynowym badaniu miałam wykryte ginekologicznie że szyjka się skróciła do 2 cm, miałam przyjść za miesiąc, ale umówiłam się wcześniej (po 2 tyg) bo świrowałam ze strachu. Kolejna wizyta ta planowa za 2 tyg.
A z przybieraniem na wadze w I tyg to chudłam, bo mało co mogłam jeść. W II już zaczęłam przybierać i teraz ciągle przybieram.
Też planuję wykorzystać teraz dodatkowe z pakietu wizyty i zapisać się na usg.

Dziewczyny widzę dobre wieści dziś! Damy radę :) wszystkie grzecznie leżeć :tak:

Do góry