reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kobietki mam do Was takie pytanie. Ile mniej więcej przybywało Wam kilogramów z miesiąca na miesiąc? I jak to teraz wygląda w 3 trymestrze?

Ja regularnie z miesiąca na miesiąc przybieralam ok. 2 kg, gdzieś od początku 3 trymestru już coraz mniej, miesiąc temu waga stała w miejscu. Na wczorajszej wizycie nawet kilka dekagramów mniej. Ciekawa jestem jak to u Was wygląda.
Ja prawie wszystko co przytyłam nabrałam w II trymestrze. Teraz w III apetyt w końcu się unormował i waga już tak nie szaleje. Ponoć to normalne, że najwięcej tyje się właśnie w II trymestrze. Jeśli tylko z dzidzią jest wszystko ok, to bez obaw [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki mam do Was takie pytanie. Ile mniej więcej przybywało Wam kilogramów z miesiąca na miesiąc? I jak to teraz wygląda w 3 trymestrze?

Ja regularnie z miesiąca na miesiąc przybieralam ok. 2 kg, gdzieś od początku 3 trymestru już coraz mniej, miesiąc temu waga stała w miejscu. Na wczorajszej wizycie nawet kilka dekagramów mniej. Ciekawa jestem jak to u Was wygląda.
U mnie w 3 trymestrze też waga niedużo się zwiększyła. Najwięcej przytytłam w 2 trymestrze.

A jak często chodźcie na kontrolę szyjke, ja mam wizyty co 3 tyg
Z tego co słyszałam też za często nie wolno badać szyjki, za częste badania mogą powodować skracanie. Na badaniu w 28 tc dowiedziałam się że szyjka mi się skraca, kolejną wizytę miałam umówiona na za miesiąc, ale nie dotrwałam bo wylądowałam na patologii. Po założeniu pessaru i wyjściu że szpitala wizytę miałam po 7 dniach, ale mój gin powiedział że już przy krążku nie mierzymy szyjki, tylko sprawdzamy czy tam wszystko dobrze trzyma.

1 trymestr 2 kg,2 trymestr 6 kg.W trzecim trymestrze niewiele przytyłam jak na razie 2,5 kg.Łącznie od początku ciąży przytyłam 10,5 kg a jestem w 35 tygodniu.

hej witam się :)
Jestem w drugiej ciąży, począteczek. Wiem, że czeka mnie założenia szwu szyjkowego w 13 tygodniu ze względu na obciążony wywiad położniczy po pierwszej ciąży.

Czy któraś z Was miała podobną sytuację? jak przebiegają Wasze ciąże?

reklama
Do góry