Może dlatego jak na razie nie ma potrzeby założenia bo szyjka ma 30mm i jest zamknieta,dlatego muszę chodzić co tydzień żeby obserwować jak dalej bedzie się skaracala to będę lekarza męczyć o pessar,wiem tez ze przy tym krążku częściej wdają się infekcje a to niestety groźne dla ciąży.Z tego co wiem zakladaja pessar przy ciąży bliźniaczej.. wiem ze masz wieksze obciazenie bo jednak masz dwojeczke tam w środku poczekaj do następnej wizyty mysle ze lekarz zrobi wszystko zeby było ok ja tez czekam z niecierpliwoscia na wizyte ale jak czytalas ja juz walcze ponad 10tygodni z szyjka.. jeśli bedzie kiepsko napewno zaloze pessar narazie moj gin nie widzial powodow bo szyjka 30mm jest w normie
reklama
Jouliettka
Fanka BB :)
Ale to też nie znaczy, że pomoze i infekcji nie będzie. Nie można wszystkiego generalizować. Każda kobieta jest inna. U niektórych to pomoże, u innych pesser spowoduje przedwczesny poród. Nie można twierdzić, że zawsze go trzeba założyć. To jednak jest ciało obce i każdy organizm reaguje inaczej. Dla niektórych lekarzy to za duże ryzyko.
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
@Miki2014 Masz rację ja tez słyszałam że w Polsce wyjątkowo dba się o kobietę w ciąży - mam na myśli badania, usg itp Wiele kobiet przyjeżdża do Polski aby tu lekarz prowadził ciążę. W innych krajach np czy ciąża przebiega prawidłowo mierzą obwód brzucha czy rośnie, nie robią usg. Dla nas to absurd, ale tak w Europie też jest
Jouliettka
Dziewczyny czy Wy też już tak macie, że maluszki tak się wypinają, że boli?
Z córką tak nie miałam. Urodziła się dość długa ale nie bolało mnie jak się ruszała. A teraz mały tak się rozpycha, że coraz częściej boli, a gdzie do końca jeszcze.
Z córką tak nie miałam. Urodziła się dość długa ale nie bolało mnie jak się ruszała. A teraz mały tak się rozpycha, że coraz częściej boli, a gdzie do końca jeszcze.
Ja mam akurat mam że czasem jak dzidzia kopnie to aż potrafie krzyknąć aż tak boli .Dziewczyny czy Wy też już tak macie, że maluszki tak się wypinają, że boli?
Jouliettka
Mam wrażenie, że mój synuś, który jest ułożony główkowo, u góry wypina pupę, a na dole prostuje nogi i wtedy to boli. A to jego ulubiony sposób wypinania [emoji4]
Izuskam
Mam wrażenie, że mój synuś, który jest ułożony główkowo, u góry wypina pupę, a na dole prostuje nogi i wtedy to boli. A to jego ulubiony sposób wypinania [emoji4]
Moja tez czasami tak figluje ze zaboli albo ze czuje dyskomfort... szczególnie jak jadę autem a ona mi wpycha pod zebra nogi . [emoji3] czasami aż do niej mowię Michalina uspokój sie myślisz ze matka ma tyle zdrowia ?
reklama
Jouliettka jak tam wizyta u endokrynologa?Crp wyszło małe 1,6 więc to pewnie fizjologiczny wzrost. Jeszcze TSH i Ft4 i jutro wizyta u endokrynologa
Podziel się: