reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Madzien wspolczuje tych boli. Mam nadzieję, że na dniach Ci się sytuacja rozwinie i bedzie po wszystkim

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Hej dziewczyny. Co za noc jestem wykonczona normalnie mam ochotę plakac. Skurcze mialam pare h i mocne regularne. Juz nawet poszlam sie kąpac , ogolic i wgl . Bylam pewna w 99 % ze to dzis. W koncu 2 porod to tez wiem jak to ma wygladac.
I co ? W srodku nocy skurcze staly sie nie regularne . Rano na chwile ich nie bylo . A teraz znowu sie zaczyna [emoji111]
To jest nie mozliwe ja sie wykoncze . Normalnie juz sie nie chwale ze cos sie dzieje bo zapeszam. Hahah odezwe sie jak mnie na porodowke przyjma ze skurczami [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To moje dziecię cos nie zdecydowane. Chyba mu wygodnie tam.
Dobra ide sie polozyc znowu boli jak cholera[emoji29][emoji29]
Madzien oj biedna Ty. Ale może to już dziś. Trzymam kciuki aby w końcu ruszyło na dobre

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam do Was pytanie. Biorę codziennie 3×2 tabletki aspargin i od dwóch dni jeszcze 2×1 tabletkę magne b6. W ciągu tygodnia drugi raz zdarzyło się, że nad ranem zaczął mnie łapać skurcz łydki, ale szybka zmiana pozycji u masaż łydki pomogły. Miałyście też skurcze łydek biorąc tak duże dawki magnesu?

Dziewczyny mam do Was pytanie. Biorę codziennie 3×2 tabletki aspargin i od dwóch dni jeszcze 2×1 tabletkę magne b6. W ciągu tygodnia drugi raz zdarzyło się, że nad ranem zaczął mnie łapać skurcz łydki, ale szybka zmiana pozycji u masaż łydki pomogły. Miałyście też skurcze łydek biorąc tak duże dawki magnesu?

Ja bym zbadala poziom magnezu . To kosztuje grosze . A zobaczysz mniej wiecej ile go masz
[emoji4]

Jouliettka ja takich skurczy nie miałam ale za to w rękach łapalo mnie coś na zasadzie niespokojnych nóg. Ale kilka razy. Może byc tak że brakuje potasu i dopiero przy polaczeniu obydwu skurcze ustana

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Właśnie biorę aspargin i tam jest potas i magnes. Przy czym potasu jest dużo więcej niż magnesy

Aga. Mi się płakać chce. Po ponad miesiącu w szpitalu. Home sweet home . I co najważniejsze dziecko zdrowe. Choć przed nami cała lista poradni, ale wierzę że będzie dobrze. Modlilam się o to.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Będzie wszystko dobrze! U nas tez co to nie miało być a mały po urodzeniu sam główkę trzyma; dziewczyny jestem w szoku bo mały nawet sam przytrzymuje butelkę; i się na stopkach podnosi tyłeczek do przewijania .. ja jestem w szoku i to kilkudniowe dziecko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
Czyli wreszcie nadszedł ten dzień :)
Strasznie fajnie :) i nie martw się, wszystko się ułoży ! U mnie nawet jeszcze nie zaczął sie remont, pewnie wrócę do strasznego bałaganu...nie martwię się tym wcale bo to i tak będzie lepsze niż szpital ;)

Meeega gratulacje; bardzo się cieszę :)

reklama
Kathleen a u Ciebie jak sytuacja? Jak karmienie? Jak malutki?

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Dziecko aniołek spi i je; jedynie problem z karmieniem piersią mam bo jak jemu chce się jesc to jestem po odciągnięciu bo mam meeega nawały a on die złości bo jedzenie musi być natychmiast! Ale jest butla :) Wiec kompromis

Ja sama złe sie czuje ale wykorzystuje ze jest mama to wychodzimy a to wozka szukać a to do lekarzy z nim itp ale mówię Wam dramat jak boli ake zaciskam żeby i chodzę

Dziś umowilam się z Masazystka na te moje plecy itp

Do góry