reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jazka jak cie boli i czujesz ze skurcze to nie sluchaj takiego madrego lekarza bo znam osobiscie przypadek gdzie kobieta urodzila dziecko i skurcze sie nie pisały . Zbadali robili ktg i nic . A ona mowi ze boli ze rodzi . Dopiero jak łapy wsadzili kolejny raz zeby sprawdzic to im miny sie zrobily. I po chwili dziecko bylo na swiecie. [emoji111][emoji111][emoji111]

reklama
Kochane cięcie a my już w domu w swoim lozeczku
1496760794-aaaaaa.jpeg

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale duchota mimo deszczu, burzy. Biust boli jak..... brodawki duuuuuużeeeee.... I już nareszcie spakowana..... Zostal jedynie krem do twarzy ale w ostatniej chwili, sztućce do szpitala i papiet toalet.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Ktoś tu dziś już pisał o rozmiarze brzucha. Jak to jest, bo ja właśnie od kilku dni mam wyraźnie mniejszy. Myślałam,że mi się wydaje, ale inni potwierdzają. w sumie to mnie trochę zmartwilo. U mnie teraz 32 tydzień leci. Jutro badania, po pojutrze wizyta.
Juz sie dowiedzialam wszystkiego . A wiec tak.
Pierwsze wrazenie malego brzucha jest wlasnie ok 32-34 tyg czasem dziecko sie obroci docelowo i nagle zmienia ksztal brzuszek. Po 36 tyg wody plodowe maleja stopniowo. Ja np dzis mam 38.2 i widze ze serio ten brzuszek robi sie lekko pusty ale nie ma tragedii .[emoji123][emoji123][emoji123]
Ponoc zmniejeszenie wod pod koniec swiadczy tez o zblizajacym sie porodzie. Chodz wiadomo trzeba kontrolowac wszystko musi byc w granicach normy.

Tak wgl to juz boje sie powiedziec bo co sie pochwale to dup.a ale mam skurcze dzisiaj .[emoji41][emoji41] robia sie mocniejsze . Jejku mam nadzieje ze sie rozkreci . Tak wiec laski trzymajcie kciuki dzisiaj !!! Moze dzieki wam sie ruszy [emoji173]

Kindziorek
Ja wlasnie dziś zauważyłam, ze bolą mnie piersi, a konkretnie brodawki. A długo już był spokoj w tym temacie :)

Figowa
jeśli chodzi o brzuch to ja skurat mam wielki. Dziś sobie nawet mierzylysmy bo jedna dziewczyna ma miarkę taka miękka i mam w obwodzie 107 cm:szok: pod koniec marca czy na początku kwietnia miałam jakies 96...wszyscy mi mówią, ze mam duży i wystający bardzo, taka piłka. Już bym chciała, żeby więcej nie rósł...
Może twój po prostu się wzdłuż rozciąga zamiast do przodu...

reklama
Hej dziewczyny. Co za noc jestem wykonczona normalnie mam ochotę plakac. Skurcze mialam pare h i mocne regularne. Juz nawet poszlam sie kąpac , ogolic i wgl . Bylam pewna w 99 % ze to dzis. W koncu 2 porod to tez wiem jak to ma wygladac.
I co ? W srodku nocy skurcze staly sie nie regularne . Rano na chwile ich nie bylo . A teraz znowu sie zaczyna [emoji111]
To jest nie mozliwe ja sie wykoncze . Normalnie juz sie nie chwale ze cos sie dzieje bo zapeszam. Hahah odezwe sie jak mnie na porodowke przyjma ze skurczami [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To moje dziecię cos nie zdecydowane. Chyba mu wygodnie tam.
Dobra ide sie polozyc znowu boli jak cholera[emoji29][emoji29]

Do góry