reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aga jaknu Ciebie samopoczucie dzisiaj?

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Ja bez większych zmian. Brzuch boli i twardnieje ale widac tak musi być w mojej przypadłości. Dziś w nocy budziły mnie skurcze, powiedziałam o tym na obchodzie ale wesolutki doktorek nie skomentował :) No i próbowałam wyciągnąć od niego kiedy jest graniczny termin na moja cesarke.
Pan doktor jest żartowniś ze specyficznym poczuciem humoru. Stwierdził, ze on to by mnie pociął po 39 tygodniu ale ja pewnie będę jęczeć, ze mnie boli i ze chce wcześniej...ja na to, ze tak i czy nie możemy konkretnie ustalić terminu. On do mnie: Wy baby to zawsze musicie mieć zawsze jakis plan konkretny, a pani to chyba w ogole księgowa jest? .. No i w końcu obiecał, ze jak skończę 37 tc czyli za tydzień, zaczniemy konkretniej rozmawiać o terminie mojej cesarki. Dobre i to:)
I dziś się odważyłam i wyszłam z oddziału po kawę i słodycze. Szlysmy we 3 z wielkimi brzuchami po szpitalu i ludzie nas zaczepiali, ze niezle wyglądamy ;) tak, 3 wieloryby :)

Ach te doktory.... Ale nic nie poradzimy.... Jedynie w takim przypadku marudzic im trzeba.
Ale spacerek mały dobrze zrobil, humorek chyba lepszy [emoji6]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Hej dziewczyny jestem tutaj nowa :) od 11 tyg zmagam sie z krótka szyjka macicy :( mialam robione usg genetyczne w 11 tyg i juz lekarz mi powiedział ze szyjka wynosi 26mm mialam rozwarcie ujscia wew na 2mm ... dostałam progesteron dopochowowy i następną wizyte za 2 tyg wiec pojechalam okazalo sie ze szyjka sie wydluzyla do 32mm i zakmnela calkowicie... odpuscilam sobie leżenie zaczelam odkurzac wróciłam na badanie po 3 tyg i jestem załamana... szyjka skrocila sie do 23mm rozwarcie wew na 7mm.. nakaz lezenia i znow przyjmuje progestreon 400mg dopochwowo. Jest to moja pierwsza ciaza dlugo sie starałam i mam doła... leze od soboty :(

Merlie. Pozostaje leżenie, bo to wysiłek jest niebezpieczny. Nic się nie denerwuj, oszczędny tryb życia powinien pomóc. Tu większość dziewczyn ma taki problem, a ciąż już wiele donoszonych, więc glowa do góry

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Wizyte mam za 3 tyg.. teraz mialam robiony posiew i jesli brak infekcji mysle ze zalozy mi pessar bo juz wspominała o tym..narazie nie mam skurczy czuje sie dobrze... calymi dniami leżę i leżę :) dodam ze jestem w 19tygodniu dopiero... zobaczymy co wyjdzie za 3 tyg chociaż nie ukrywam ze oszaleje do 27 czerwca....

Hej dziewczyny jestem tutaj nowa :) od 11 tyg zmagam sie z krótka szyjka macicy :( mialam robione usg genetyczne w 11 tyg i juz lekarz mi powiedział ze szyjka wynosi 26mm mialam rozwarcie ujscia wew na 2mm ... dostałam progesteron dopochowowy i następną wizyte za 2 tyg wiec pojechalam okazalo sie ze szyjka sie wydluzyla do 32mm i zakmnela calkowicie... odpuscilam sobie leżenie zaczelam odkurzac wróciłam na badanie po 3 tyg i jestem załamana... szyjka skrocila sie do 23mm rozwarcie wew na 7mm.. nakaz lezenia i znow przyjmuje progestreon 400mg dopochwowo. Jest to moja pierwsza ciaza dlugo sie starałam i mam doła... leze od soboty :(
Kochana mi szyjka skrócila się 2 cm w ciągu 2 tygodni i zrobiło się rozwarcie 12 mm. Od 23 tygodnie mam szew, w 22 powiedzieli mi że nie mam szans donosić a ja się zawziełam. Też miałam doła, sporo płakałam. Całkowite leżenie, jadłam po pół leżąco. co prawda jestem po sterydach i mam skurcze Ale dzisiaj zaczęłam 31 tydzień. Najpierw brałam Luteine 2 razy 100, później 3 razy 100 A teraz 2 razy 200. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Tutaj na forum znajdziesz wsparcie. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. I leżenie na prawdę dużo daje. U mnie już tylko szew trzyma szyjke.

Wiesz ja mialam problem ze maly zasypial przy karmieniu . Zeby go rozruszac troche pytalam kolezanek co robia itp. To mozesz sprobowac rozebrac melego i w pieluszcze tetrowej go owonac i karmic. Przed karmieniem zmieniac pampersa to tez rozbudza. Ja jeszcze swojego lekko podszczypywalam po lydkach i stukalam delikatnie w policzek . Oczywscie podkreslam delikatnie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji111][emoji111][emoji111] nie maletrelowalam dziecka [emoji123][emoji123]

Oj nie działa to na niego, podobnie jak wbijanie igły w żyły ;)

Ale nie będę narzekać lepiej by był tako niż miał płakać wole ta wersje zdecydowanie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana mi szyjka skrócila się 2 cm w ciągu 2 tygodni i zrobiło się rozwarcie 12 mm. Od 23 tygodnie mam szew, w 22 powiedzieli mi że nie mam szans donosić a ja się zawziełam. Też miałam doła, sporo płakałam. Całkowite leżenie, jadłam po pół leżąco. co prawda jestem po sterydach i mam skurcze Ale dzisiaj zaczęłam 31 tydzień. Najpierw brałam Luteine 2 razy 100, później 3 razy 100 A teraz 2 razy 200. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Tutaj na forum znajdziesz wsparcie. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. I leżenie na prawdę dużo daje. U mnie już tylko szew trzyma szyjke.
Dzięki :) wierze ze będzie dobrze.. raz mi sie juz wydluzyla takze myślę ze tym razem mi sie uda :) mieszkam w irlandii niestety tutaj mi nie zaloza szwu... ale krazek w prywatnej klinice owszem .. czekam do piatku na wyniki mam nadzieje ze bez infekcji :) odezwe sie nienie długo.. pozdrawiam

reklama
Merlie witaj. Bedzie dobrze. Jak jest możliwość zalozenia krazka to jak najbardziej. Trzyma wszystko. Na razie lez i odpoczywaj. Przy skracaniu sie szyjki nie musi byc skurczy.... Trzymaj sie. Mi jutro 13 tyg z krazkiem a funkcjonujebw miare normalnie ale oszczednie-syn w wieku szkolnym

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Do góry