Kindziorek
Fanka BB :)
Aga jaknu Ciebie samopoczucie dzisiaj?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana mi szyjka skrócila się 2 cm w ciągu 2 tygodni i zrobiło się rozwarcie 12 mm. Od 23 tygodnie mam szew, w 22 powiedzieli mi że nie mam szans donosić a ja się zawziełam. Też miałam doła, sporo płakałam. Całkowite leżenie, jadłam po pół leżąco. co prawda jestem po sterydach i mam skurcze Ale dzisiaj zaczęłam 31 tydzień. Najpierw brałam Luteine 2 razy 100, później 3 razy 100 A teraz 2 razy 200. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Tutaj na forum znajdziesz wsparcie. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. I leżenie na prawdę dużo daje. U mnie już tylko szew trzyma szyjke.Hej dziewczyny jestem tutaj nowa od 11 tyg zmagam sie z krótka szyjka macicy mialam robione usg genetyczne w 11 tyg i juz lekarz mi powiedział ze szyjka wynosi 26mm mialam rozwarcie ujscia wew na 2mm ... dostałam progesteron dopochowowy i następną wizyte za 2 tyg wiec pojechalam okazalo sie ze szyjka sie wydluzyla do 32mm i zakmnela calkowicie... odpuscilam sobie leżenie zaczelam odkurzac wróciłam na badanie po 3 tyg i jestem załamana... szyjka skrocila sie do 23mm rozwarcie wew na 7mm.. nakaz lezenia i znow przyjmuje progestreon 400mg dopochwowo. Jest to moja pierwsza ciaza dlugo sie starałam i mam doła... leze od soboty
Wiesz ja mialam problem ze maly zasypial przy karmieniu . Zeby go rozruszac troche pytalam kolezanek co robia itp. To mozesz sprobowac rozebrac melego i w pieluszcze tetrowej go owonac i karmic. Przed karmieniem zmieniac pampersa to tez rozbudza. Ja jeszcze swojego lekko podszczypywalam po lydkach i stukalam delikatnie w policzek . Oczywscie podkreslam delikatnie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji111][emoji111][emoji111] nie maletrelowalam dziecka [emoji123][emoji123]
Dzięki wierze ze będzie dobrze.. raz mi sie juz wydluzyla takze myślę ze tym razem mi sie uda mieszkam w irlandii niestety tutaj mi nie zaloza szwu... ale krazek w prywatnej klinice owszem .. czekam do piatku na wyniki mam nadzieje ze bez infekcji odezwe sie nienie długo.. pozdrawiamKochana mi szyjka skrócila się 2 cm w ciągu 2 tygodni i zrobiło się rozwarcie 12 mm. Od 23 tygodnie mam szew, w 22 powiedzieli mi że nie mam szans donosić a ja się zawziełam. Też miałam doła, sporo płakałam. Całkowite leżenie, jadłam po pół leżąco. co prawda jestem po sterydach i mam skurcze Ale dzisiaj zaczęłam 31 tydzień. Najpierw brałam Luteine 2 razy 100, później 3 razy 100 A teraz 2 razy 200. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Tutaj na forum znajdziesz wsparcie. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. I leżenie na prawdę dużo daje. U mnie już tylko szew trzyma szyjke.