reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja Aga, wlasnie nie najlepiej. Staram się leżeć już na płasko albo na bokach. Brzuch się rozciąga i ciągle boli mnie miejsce blizny po obu bokach. Może jutro mój gin coś powie o pobycie w szpitalu, chociaż wolałabym jeszcze to odciągnąć. A Ciebie też brzuch boli na dole?

reklama
Może i trochę skurcze odpuściły ale nie całkowicie. Raz na jakies 2 godziny skurcz jest, no się w piątek to miałam co 3 minuty wiec jest lepiej. Tylko strasznie się czuje po tym leku, serce wali, puls ciagle wysoki i cała sie trzęsę.
Współlokatorki fajne tylko kurcze wlasnie jednej wody odeszły i ja wiozą na porodowke a to 25 tydzień :(
Biedna w stresie :(

Mojej wspolokatorce odeszły w 22tc ale się uzupełniają wody Wiec może ja jeszcze przetrzymają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Zagladam w wolnej chwili. Aga dobrze że Ci sie wyciszaja powoli te skurcze tylko gorzej z cisnieniem. Szkoda tej dziewczyny z sali ale moze cos zdzialaja.

Agata ciekawa jestem jak długo bez czopa pochodzisz.

A ja odpoczywam, gonia mnie do lezenia ale mimo wszystko dzis jakos więcej mi brzunio twardnieje. Przypyszczam ze wczorajsza droga plus gra w 1000ca do późna zrobiła swoje. Grill juz zaliczony.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

@Kindziorek też jestem ciekawa :) na IP mówili mi, że czop może odchodzić tydzień dwa. Tylko ja mam wrażenie, że on już mi cały odszedł...
@figowa mama ja czułam na początku takie ciągnięcie ale nic mnie nie bolało mocno, tym bardziej tak ze chodzić nie mogłam. No może do 2 dni po założeniu szwu. Moja gin. mówiła ze to nie może boleć. A upławy miałam wodniste cały czas. Paczka wkładek to mi szła w 2 dni.

Spać nie mogę...
Ciesze się bo córeczka będzie majowa. Ale szczerze nie wierzyłam,że dotrwamy do maja. Coraz dziwniej się czuję. Nawet nie wiem jak to określić. Dziś 37.5. :) ciekawe czy doczekam środy i naszego wspólnego przeskoku licznika :)

ja tam spac moge, ale dziecie palaszuje ;) Agata mi np czop w ogole nie odszedł, tzn nie zanotowałam tego faktu ;) z tym dziwnym samopoczuciem, to dokladnie rozumiem, ciezko to określić, ale faktycznie ja tez czułam sie inaczej...w dzien porodu mialam plamienia i to mnie zaalarmowalo, zanim zaczely sie skurcze ;) Agata myślę, ze dotrwasz i urodzisz jak ja w 38.0 ;) my Agaty musimy trzymać sie razem !

ja tam spac moge, ale dziecie palaszuje ;) Agata mi np czop w ogole nie odszedł, tzn nie zanotowałam tego faktu ;) z tym dziwnym samopoczuciem, to dokladnie rozumiem, ciezko to określić, ale faktycznie ja tez czułam sie inaczej...w dzien porodu mialam plamienia i to mnie zaalarmowalo, zanim zaczely sie skurcze ;) Agata myślę, ze dotrwasz i urodzisz jak ja w 38.0 ;) my Agaty musimy trzymać sie razem !

@agulaa1 a ja myślałam ze Ty Agnieszka jesteś ;)

Doskonale Was rozumiem jutro 33tc mi przeskakuje a ja marzyłam by dotrwać do Wielkanocy a tu proszę już 33tc zaraz 34tc ..

reklama
@agulaa1 a ja myślałam ze Ty Agnieszka jesteś ;)

Doskonale Was rozumiem jutro 33tc mi przeskakuje a ja marzyłam by dotrwać do Wielkanocy a tu proszę już 33tc zaraz 34tc ..

Kurczę 34? Ale ten czas leci ,super! A pamietam, jak chciałaś dotrwać chociaż do 26, jak juz próbują takie maluszki ratować, a tu chwila moment i będziesz miala donoszonego chłopaka ;) A ja Agata, nie Agnieszka ;) chociaż jakos i tak większość osób mowi do mnie Aga, wiec, to myli czesto ;) miłego dnia Dziweczyny, u mnie piękne slonce dzis.

Do góry