reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mnie na początku bardzo odrzucało od kawy. Ale w związku z niskim ciśnieniem czasami wypije ale słaba z dużą ilością mleka.

Ubranka śliczne. Sama bym kupiła ale jeszcze za wcześnie. Lubię lidlowskie ubrania. Wyprawkę zacznę kompletować jak zacznie się 7 miesiąc czyli jeszcze trochę:(

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?
Kawa bardzo wypłukuje magnez i widać jak ją pijesz to orgranizm potrzebuje większej dawki magnezu. Bo przy jednej kawie to nie nadmiar kofeiny.

Ja u siebie zauważyłam, że jak zaczęła brać tylko aspargin bo skurcze bardzo się ograniczyły. Jak brałam magne b6 było ich więcej

@Kathleen006 to jesteś dla nich twardym orzechem do zgryzienia;-) a wymaz kontrolny ci pobierali? Ja pewnie jak bede w przyszła środę na wizycie to mi pobierze.
@AgaBabajaga to ze tyle magnezu łykamy to jeszcze nic. Poprostu on sie nie wchlania dobrze i dlatego czujesz drżenie powiek. Trzeba go łączyć z czyms tam jeszcze i wtedy sie lepiej wchlania. Tak jak zelazo powinno sie z wit c czyli np z cytrusami łączyć.

@Kathleen006 to jesteś dla nich twardym orzechem do zgryzienia;-) a wymaz kontrolny ci pobierali? Ja pewnie jak bede w przyszła środę na wizycie to mi pobierze.
@AgaBabajaga to ze tyle magnezu łykamy to jeszcze nic. Poprostu on sie nie wchlania dobrze i dlatego czujesz drżenie powiek. Trzeba go łączyć z czyms tam jeszcze i wtedy sie lepiej wchlania. Tak jak zelazo powinno sie z wit c czyli np z cytrusami łączyć.
Magnez z witaminą b6, ale większość preparatów zawierających oba elementy. Po prostu zależy też w jakiej formie jest sam magnez

Jem magne b6, niby on jest w tej najbardziej przyswajalnej formie. Wiem, ze kawa mocno wypłukuje magnez, żelazo zreszta tez. Ja ogólnie mam problemy z wchłanianiem większości pierwiastków bo jestem chora na celiakie.
Najlepiej na mnie działał zawsze taki shot magnezu w puszce z Oshee ale w ciazy chyba nie powinnam bo to chemia straszna.
Może po prostu zwiększę jeszcze ilość tego Jagnę b6 i zobaczę co będzie.
Powinnam tez zaczac zekazo jesc dodatkowo bo tez zaczyna mi spadać już ale strasznie nie lubie bo mam po nim problemy z żołądkiem, jelitami...do tej pory jem tylko to ci w witaminach ciążowych jest ...

Kathleen, a czym oni ci te skurcze wyciszają? Zastanawiam się co mnie czeka jak w tym szpitalu już będę. W poprzedniej ciazy to mi dawali ten fenoterol w kroplowkach.
Ja od kilku dni nam więcej skurczy, mam nadzieje ze to się jakos uspokoi. Dziś mnie brzuch boli tak jak na miesiączkę ... ciagle coś

O widzę, ze u ciebie już 31 tc, super:) Już jesteś po tej bezpieczniejszej stronie jakby cos się miało ( twu twu ) dziać:)

Aga. Ja pojadę chyba w tą niedzielę, tylko zadzwonię wcześniej i zapytam kiedy lepiej. Mam dzisiaj jakiś problem z siecią i wkurzam się, że nie jestem na bieżąco ;)

reklama
Do góry