reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mnie na początku bardzo odrzucało od kawy. Ale w związku z niskim ciśnieniem czasami wypije ale słaba z dużą ilością mleka.

Ubranka śliczne. Sama bym kupiła ale jeszcze za wcześnie. Lubię lidlowskie ubrania. Wyprawkę zacznę kompletować jak zacznie się 7 miesiąc czyli jeszcze trochę:(

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?
Kawa bardzo wypłukuje magnez i widać jak ją pijesz to orgranizm potrzebuje większej dawki magnezu. Bo przy jednej kawie to nie nadmiar kofeiny.

Ja u siebie zauważyłam, że jak zaczęła brać tylko aspargin bo skurcze bardzo się ograniczyły. Jak brałam magne b6 było ich więcej

@Kathleen006 to jesteś dla nich twardym orzechem do zgryzienia;-) a wymaz kontrolny ci pobierali? Ja pewnie jak bede w przyszła środę na wizycie to mi pobierze.
@AgaBabajaga to ze tyle magnezu łykamy to jeszcze nic. Poprostu on sie nie wchlania dobrze i dlatego czujesz drżenie powiek. Trzeba go łączyć z czyms tam jeszcze i wtedy sie lepiej wchlania. Tak jak zelazo powinno sie z wit c czyli np z cytrusami łączyć.

@Kathleen006 to jesteś dla nich twardym orzechem do zgryzienia;-) a wymaz kontrolny ci pobierali? Ja pewnie jak bede w przyszła środę na wizycie to mi pobierze.
@AgaBabajaga to ze tyle magnezu łykamy to jeszcze nic. Poprostu on sie nie wchlania dobrze i dlatego czujesz drżenie powiek. Trzeba go łączyć z czyms tam jeszcze i wtedy sie lepiej wchlania. Tak jak zelazo powinno sie z wit c czyli np z cytrusami łączyć.
Magnez z witaminą b6, ale większość preparatów zawierających oba elementy. Po prostu zależy też w jakiej formie jest sam magnez

Jem magne b6, niby on jest w tej najbardziej przyswajalnej formie. Wiem, ze kawa mocno wypłukuje magnez, żelazo zreszta tez. Ja ogólnie mam problemy z wchłanianiem większości pierwiastków bo jestem chora na celiakie.
Najlepiej na mnie działał zawsze taki shot magnezu w puszce z Oshee ale w ciazy chyba nie powinnam bo to chemia straszna.
Może po prostu zwiększę jeszcze ilość tego Jagnę b6 i zobaczę co będzie.
Powinnam tez zaczac zekazo jesc dodatkowo bo tez zaczyna mi spadać już ale strasznie nie lubie bo mam po nim problemy z żołądkiem, jelitami...do tej pory jem tylko to ci w witaminach ciążowych jest ...

Kathleen, a czym oni ci te skurcze wyciszają? Zastanawiam się co mnie czeka jak w tym szpitalu już będę. W poprzedniej ciazy to mi dawali ten fenoterol w kroplowkach.
Ja od kilku dni nam więcej skurczy, mam nadzieje ze to się jakos uspokoi. Dziś mnie brzuch boli tak jak na miesiączkę ... ciagle coś

O widzę, ze u ciebie już 31 tc, super:) Już jesteś po tej bezpieczniejszej stronie jakby cos się miało ( twu twu ) dziać:)

Aga. Ja pojadę chyba w tą niedzielę, tylko zadzwonię wcześniej i zapytam kiedy lepiej. Mam dzisiaj jakiś problem z siecią i wkurzam się, że nie jestem na bieżąco ;)

reklama
Do góry