reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jutro będzie 36. Brzuch to jeszcze ale pierwszy raz mnie tak plecy w krzyżu bolą w ciąży... Na razie czekam czy się nasili czy przejdzie.
Moj porod sie tak zaczal . Poprostu bol plecow straszny . Najpierw o 14. Potem o 1 w nocy a potem o 3. Juz sie wkurzylam ze tak mnie bd bolec i bolec . Pojechalam do szpitala ktg i odrazu porodowka. Rozwarcie na 3 palce. Oksytocyna i moment i synek juz byl. [emoji4]

reklama
Dziewczyny ja wczoraj rozmawiałam z kuzynką mojego męża i ona w ubiegłym roku urodziła. I pomimo bezproblemowej ciąży (lezala tylko miesiac bo cos sie zaczynalo wczesniej dziać a pozniej to juz normalnie funkcjonowala) powiedziala ze rodzic moze ale ciaza ja przeraza... Wiec sporo osob tak uwaza że porod w porównaniu do ciąży to jest pikuś... Ja dzisiaj chciałam troche pospac w dzien ale co zasnęłam to mnie maly budzil.

Agata ja od krzyża w ogole nie mialam bolu, jak mi sie zaczal porod. Po prostu mialam skurcze, a tego raczej nie pomylisz z tymi przepowiadającymi, bo one sa po prostu bolesne. Te pierwsze nie jakos strasznie, ale jak częstotliwość sie zwiększa, to sa męczące.

Ja dzis wyskoczyłam do sklepów po pare rzeczy dla Młodego, byla położna ściągnąć szwy i obejrzeć Tyma, a jutro mam fryza i rozmowę z dyrektorem w pracy. Brrr tej rozmowy sie boje, trzymajcie kciuki.

Dzis mieliśmy kiepska noc, jakis byl niespokojny, budzil sie, nie płakał, ale kwekal. O 3, jak go karmilam, to na spiocha totalnego, serio nie wiedziałam, ze mozna spać i wykonywać pewne czynności :p
Zmieniam mleko na hipp powoli, bo po tym bebiko pro Maly ma gazy jakieś. Noni byliśmy dzis pierwszy raz w ogródku na piec min. Ale byl zadowolony...

Kathleen co do butelek, to polecam miec ze 4. Ja mam z tommego tippie 2*120 i teraz czekam na 240 z dr brown. Ja sobie przygotowuje mleko w butelkach na noc, tzn odmierzam proszek i wodę cieplawa mam w termosie i to zabieram do pokoju. Nie musze łazić po chałupie i przygotowywać. Ja musze dokupić jedna mala, np 90 do wody, bo troche dopajam woda.

Co do Tulika, to my na noc wkladamy małego do niego. Zachwycony nie jest, ale daje rade ;) a w ciągu dnia go kocykiem spowijam i pielucha, bo on to sie wierci strasznie.

Marcysia kochana czy podałabyś mi nazwę tej maści na blizne? Kiedys wspominałaś o jakiejś i faktycznie czytałam, ze ona super, ale za cholerę nie pamietam nazwy.

Agulaa1. Mi Aga kiedyś pisała (bo też o to pytalam) o plastrach siliconowych sutricon. Ja też dużo dobrego czytałam o maści cepan (jej wada jest smród cebuli). Ja sama kupie sobie to pierwsze.
Na gazy u maluszka są takie specjalne rurki do pupci (zabij, nazwy nie pamietam) i to się u mojego maluszka sprawdziło. Przed spaniem odgazowywalam go masujac brzuszek z tą rureczka w pupci
1492527348-aaaaaa.jpeg

Agula,
tak jak Marcysia napisała.
Są dwie maści: cepan i contratubex no i te plastry sutricon, których nie używałam.
Poczytaj sobie bo każdemu cis innego pasuje...
Marcysia, pierwszy raz widzę cos takiego co na zdjęciu wkleiłas:biggrin2: aż sie boje spytać jak sie tego używa :laugh2:

Agula,
tak jak Marcysia napisała.
Są dwie maści: cepan i contratubex no i te plastry sutricon, których nie używałam.
Poczytaj sobie bo każdemu cis innego pasuje...
Marcysia, pierwszy raz widzę cos takiego co na zdjęciu wkleiłas:biggrin2: aż sie boje spytać jak sie tego używa :laugh2:

Ja zamówiłam sobie to na Allegro - przekonał mnie opis i działanie tego wg mnie ma to sens w połączeniu jeszcze z ćwiczeniami nóżek moze sie sprawdzać

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Po wczorajszej akcji położne mnie uświadomiły ze bóle jak przy miesiączce to tez sa skurcze i przecież bierze sie przy okresie i tych bólach rozkurczowe nospe...

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry