reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia - dzięki za link, zaraz popatrzę. Ciekawa jestem jak to się w praktyce sprawdza, taki otulacz w formie kocyka/mgiełki.

Madzien - o jaaaa, zazdroszczę [emoji1] po sklepach łazić nie lubię ale jak wyprawka przychodzi do domu to jest super [emoji106]

Ja właśnie zrobiłam zakupy, jutro będą. Ale tylko spożywcze bo u mnie jeszcze sporo czasu do wyprawki.

Justyna - pokaż ciuszki z lidla, sama jestem ciekawa :)

reklama
Kochane u mnie noc spokojna w miarę. Właśnie kończę sałatkę z ananasem i piję kawkę (z ekspresu z mlekiem, ale też ograniczyłam do 1 dziennie). Wczoraj połowę dnia byłam sama bo cała ekipa pojechała do rodzinki a ja poczytałam i pospałam. Później wpadli moi rodzice na kawę. Ogólnie na luziku święta i takie Lubię :) szkoda tyko, że zimno i nie można posiedzieć na ogrodzie.
Zostało mi 30 dni do terminu !!! (Cały czas niedowierzam) i zaczęły mi się znowu lekkie skurcze.
@inis ja zaryzykowałam i za namową koleżanki kupiłam 5 małych pieluszek bambusowych takich 30x30, 2 większe i jedną taką bardzo dużą właśnie na otulacz lub zamiast kocyk do wózka na ciepłe dni. Nie wiem jak to się sprawdzi ale po praniu są nadal bardzo mięciutkie i miłe w dotyku. Calkiem inne niż bawelniane czy flanelowe. Podobno są idealne na ciepłe dni bo są oddychajace i nie przepuszczają tak jak zwykłe pieluszki promieni UV.

Takie ubranka kupilam :)
1492501897-aaaaaa.jpeg
1492501903-aaaaaa.jpeg
1492501910-aaaaaa.jpeg
1492501916-aaaaaa.jpeg
1492501924-aaaaaa.jpeg
1492501929-aaaaaa.jpeg
1492501934-aaaaaa.jpeg

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?

Wiecie co, jeszcze tak a propo kawy... odkąd zaczelam ją pic, tak od miesiąca, zaczely mi drzeć powieki czasem, teraz częściej jakos. Ewidentnie brak magnezu, a przeciez jem go dużo, nawet 10 tabletek dziennie... czyli wychodzi na to, ze jeszcze bardziej muszę zwiększyć chyba ...nie macie tak?
Ja miałam tak przed ciążą jak przesadzałam z kawą..

Justyna, ja od jakiegoś miesiąca pije normalna kawę, wcześniej mnie odrzucało. A teraz bym co chwile pila najchętniej ;) Inki nie mogę bo zawiera gluten niestety.
Wkurza mnie takie dotykanie brzucha, nie pozwoliłabym. Sama tez nigdy żadnej koleżanki po brzuchu nie dotykałam, glupi zwyczaj strasznie. A słyszałam historie od kolezanki, ze obca baba w autobusie bez pytania położyła jej rękę na brzuchu :szok:
To tez zdziwilabym sie. Ja w ogóle nie lubie być w centrum zainteresowania. Wczoraj to Teściowa pojechała. Czy Wy też macie wrażenie takie jak ja że jsjakk coś się mówi o dzieciach co teraz położna, lekarz mówią to taka np. Teściowa neguje to i mówi że to nie prawda, jakaś głupota? Już sobie wyobrażam co będzie się działo po porodzie z radami, sposobem wychowania!

Hej dziewczyny :) noc mialam spokojna ;) 2 razy pobudka tylko :) po swietach jestem przejedzona i musze wrocic do normalnosci :) cisnienie mam ostatnio znow wyzsze :( chyba przez to obzarstwo, ale na szczescie po lekarstwie mi spada.

Zaliczylam z rana mala wyprawe do lidla po ciuszki dla malej :) polecam sa sliczne :D
Miałam jechać, aleostatecznie nie pojechałam bo mam b.dużo ciuszkow nowych i mąż mnie ostudzil. A biustonosze do karmienia kupiłas? 25zl to fobra cena i myślę nad nimi

To ja w ogóle nie pije normalnej kawy, jak już to inka na mleku. Lekarz mi powiedział, żeby nie pić kawy, bo serduszko dzieciątka też jest obciążone.

reklama
Hej i ja się witam z Warszawy u mnie cała noc nie przespana od 17 do 6 rano mialam skurcze i groziła mi porodówka No ale coś tam puściło; dziś na obchodzie lekarz zaczął temat sterydów ze będą obserwować by się wstrzelić bo musza mi je podać wcześniej a działają tylko 10 dni a pare tygodni mi jeszcze zostało...
także loteria.

Ja przez święta robiłam wyprawkę online i powiem Wam ze mocno zaszalałam nie sądziłam ze to tyle wyjdzie ...

Kiedyś już miałyśmy ten wątek ale pochwalcie się co się u Was sprawdziło przy poprzednich maluchach oraz jakie okazje wyłapaliście

Ja mam nadal otwarta kwestie z
1. Wózkiem - uff udało się kupić nosidełko
2. Bujaczek leżaczek
3. Dostawka do łóżka
4. Smoczki
5. Butelki? Kupiłam dwie 120ml szklana waska i 240 ml z dr browns plastikowa profilowana szeroka, choć jak tak dalej pójdzie to może i dla wcześniaka będzie trzeba kupić. Z uwagi na moja hiper wrażliwość brodawek Planuje karmić pol naturalnie / laktator i do butelki. Ile butelek jest potrzebnych?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry