reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jadę właśnie na IP. Dzwoniłam do mojej gin.i powiedziała, że jeśli do niej przyjadę jutro rano to i tak mnie skieruje do szpitala. Mówi że pewnie dostane magnez na wyciszenie brzucha i te sterydy. Nie ma co się stresować w domu skoro wszystko mnie boli i się napina. Będę spokojniejsza.

reklama
Agula, rozumiem, ze ci przykro. Może oni po prostu potrzebują pracownika teraz, a ze wiedza w jakiej jesteś sytuacji to nie chcieli ci głowy tym zawracać. Nie martw sie tym teraz, wszystko jakos się ułoży, dzisiejsze problemy sie skończą i przyjdą kolejne ;) Jak to mawia moja kumpela, wszystko mija nawet najdłuższa żmija ;)

Witam w tej czesci jestem nowa więc mam na imię Ola mam 26 lat .. Dzisiaj mija mi termin na wizycie położna mnie zbadała wszystko okej sprawdzała mi rozwarcie i tu zaskoczenie nie ma rozwarcia córcia się otoczyła''murem'' mam skórcze często w nocy ale co zmienie pozycje na bok bo na brzuchu mloda mi się wypina i nie daje mi żyć znikają mi albo kiedy ide pod prysznic też znikają , kolejną wizytę mam na 6 kwietnia i już nie wiem co mam myśleć :( ... zaczynam się stresować ponieważ mieszkam obecnie w Holandii i z doświadczenia wiem że chyba sama nie urodzę niestety mam dwie siostry które miały to samo co ja i skończyło się to cesarkami a ja tak bardzo bym chciała moją Malutką urodzić naturalnie , może macie jakieś rady na rozwarcie?? Pozdrawiam!

Jadę właśnie na IP. Dzwoniłam do mojej gin.i powiedziała, że jeśli do niej przyjadę jutro rano to i tak mnie skieruje do szpitala. Mówi że pewnie dostane magnez na wyciszenie brzucha i te sterydy. Nie ma co się stresować w domu skoro wszystko mnie boli i się napina. Będę spokojniejsza.
3maj się kochana, wiem że Ci ciężko ale będzie wszystko dobrze :-)

Milinka 25, ponoć ćwiczenia na piłce pomagają w rozkroku. Jeśli masz już donoszą ciążę, to inne mamusie polecają jakiś wysiłek fizyczny, spacer po schodach czy mycie okien, mam nadzieję że u ciebie się sprawdzi. Powodzenia.

Agulaa1, ja myślę podobnie jak Aga, że pewnie poprostu potrzebna jest im osoba do pracy, a sama wiesz ze po macierzyńskim muszą cię przywrócić do pracy. Wiesz tak to jest z tymi koleżankami z pracy... Mysl o sobie i o zdrowiu dzidzi. Wy będziecie na zawsze razem, a prace można zmieniać, koleżanki też. Ja osobiście też znam przypadki kiedy kobieta w ciąży została źle potraktowana. Mnie próbowano zwolnić jak powiedziałam o ciąży, co było oczywiście jawnym chamstwem i łamaniem prawa pracownic w ciąży :) będzie dobrze. Ja akurat do pracy nie przykładam dużej wagi. Jak nie tu to gdzieś indziej

Przyjęli mnie z wielkim bólem. Ktg wykazało male skurcze ale stwierdzili ze mnie nawodnia kroplowka i jutro zobacza co dalej. Po telefonie od mojej prowadzącej dali mi też od razu sterydy. Szew trzyma szyjka 13mm.ale jeszcze nigdy mi tak często brzuch nie twardnial. Jestem spokojniejsza a i tak bym tu przyjechała we wtorek. Dzięki za wsparcie kochane ☺

Dzień dobry Dziewczynki;) nie wiem jak u was ale mnie od rana przywitało słoneczko. W dodatku przez umyte okna bo ślubny wczoraj mył:p
Mamy nowy dzień, kolejny do odhaczenia;-) jak brzuszki? Spokojne czy szalały w nocy? U mnie nawet ok. Ostatnio obchodzę się bez nospy i na zmniejszonej dawce magnezu bo serducho mnie pobolewało. Kardiologa przed ciążą zaliczyłam ale nic mi nie stwierdziła, tylko ze poprostu tak mam niskie ciśnienie 90x40 a puls 130... I jak biore za często rozkurczowe to serducho czuję... Mam wrażenie że maluch jest już dość wysoko, bo ostatnio zgaga meczy mnie od rana. do wieczora a w dodatku zaczęły mi sie zadyszki:hmm:

reklama
Witam się i ja, w Warszawie niestety bez słońca :) u mnie noc z kilkoma pobudkami na siku;) było tez kilka skurczy, bez dramatu;) dziś na 19 jadę na usg do mojego gina na kontrole blizny. Oczywiście już się boje. No to zaczynamy kolejny dzień gnicia na kanapie;)

Do góry