reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też tak z olivierkiem w ciąży jak miałam szew i on już przestał trzymać w 27 tyg czułam dziecko prawie między nogami strasznie głupie uczucie. gdy powiedziałam o tym lekarzowi to dał mnie na klocki czyli łóżko z nogami do góry i tak przeleżałam chyba do 33 tyg i było ok

reklama
Dziewczyny czy ktoras z Was w koncu pije ten sok z pokrzywy? Jesli tak to jak go dawkujecie?

Lekarz ostatnio odstawil mi jedna dawke zelaza, ale chetnie przyjmowalabym ja w naturze, bo mam wrazenie ze mnie to wzmacnia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie pije pokrzywy i jakoś nie mam w planach. Jakoś nie moja bajka. Wole barszczyk, kasze i natki pietruszki. Ale na szczęście póki co hemoglobina się trzyma jakoś.

Ziemniaczek ja już od dłuższego czasu czuje dzidka nisko. Jak mnie drażni i drapie tak na dole to podnosze wysoko tyłek do góry i delikatnie kołysze żeby smienił pozycje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dordaw ja próbowałam pić sok z pokrzywy wlewalam do wody 25 ml ale nie dałam rady dostałam uczulenia w formie kichania łzawienia i kataru

Dordaw
A mi nic nie jest. Na opakowaniu powinno pisać jakie jest dawkowanie na butelce. Pokrzywa jest bardzo dobra gin tez mi polecił możesz też pić herbatkę. Napewno ci nie zaszkodzi uwierz mi.
W każdej ciąży piłam ja nie mam uczulenia

Dziecko zmieniło pozycję ale czuje ulgę.
Dzięki Joasi albo że się wyproznilam po 2 dniach.
Ale najważniejsze że czuje ulgę .
Dobranoc laski ja poogladam jeszcze mój serial i idę lulu.
Dobranoc

reklama
Cześć dziewczyny :) Czytam Was czasami i sprawdzam co słychać. Mój Mikołaj waży już 3500g :) wszystko jest w porządku :) Mimo to, że brałam tyle lekarstw w ciąży jak nigdy wcześniej i bałam się, że to może mieć swoje konsekwencje.

Dordaw i Papercut gratulacje!!! :) cieszę się, że już jesteście bezpieczne! :):-D

Ja już zapomniałam, że tak długo leżałam w domu, a później w szpitalu. Nie chcę o tym pamiętać. To był bardzo ciężki czas, ale teraz mam swoje szczęście przy sobie :) Przez taki długi czas leżenia dopiero teraz zaczynam się lepiej czuć. Po spacerach bolą mnie wszystkie mięśnie. Organizm jest osłabiony jeszcze, ale mam nadzieję, że nie długo to minie. Zakwasy też mam od chodzenia :)
I wiecie co.. brakuje mi seksu :) A tu jeszcze tyyyle czasu trzeba poczekać :) Od marca nic nie było oprócz moich snów...

Jestem pewna, że wszystkim Wam się uda. Nie oglądajcie filmów o wcześniakach bo będziecie o tym myślaly i będzie Wam przykro. Każdy dzidziuś ma inne szanse, pisałam Wam już o tym bo przychodziły do Nas w szpitalu mamy wcześniaków i dużo o tym mówiły. Jestem też przekonana, że leżenie jest złotym środkiem.

A jeżeli chodzi o poród... :) Ja na bloku porodowym w 34tc przeżyłam koszmar i bardzo bałam się porodu, ale nie uważam, żeby to było straszne. Każda z Nas inaczej to odczuwa i ma inną wytrzymałość. Ja bardzo chciałam urodzić SN bo uważałam, że to jest piękne wydarzenie dla kobiety i po porodzie nie zmieniam zdania.

Wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego :)

Do góry