reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Yvonne
Masz rację mnie dzisiaj w prawym boku bolało ale to od leżenia wiec sobie podchodziłem i nawet okna umylam w 5 min bo mam takie małe w salonie .
Lepiej się czuje a teraz znowu leżę zaraz idziemy obiad robić. Za oknem słoneczko chyba wole jak pada wtedy wiem ze nie mogę wyjść hehe sorry dziewczyny za egoizm

reklama
Faktycznie ziemniaczek pisałaś o tych tabletkach no cóż skleroza.U mnie od wczoraj leje jest paskudnie..Ja mam w bloku windę ale narazie nie myślę o wychodzeniu z domu

Hej, dziewczyny, u mnie srednio, ogolnie nie odzywalam sie bo nie chce narzekac ale co zrobic jak sie ciagle cos dzieje, jak to mowia jak nie urok to sraczka.
Po zapaleniu pecherza i antybiotyku, brzuchol mniej twardnieje, ale co z tego jak dostalam po tym antybiotyku jakiegos dziadostwa.Gin w czwartek powiedzial ze to grzybica przepisala mi globulki i masc tu sie to nazywa gyno-canesten i mialam brac je dopochwowo i smarowac na zewnatrz ta mascia trzy dni wczoraj byl trzeci dzien i lipa piecze jakby mnie tam ktos oparzyl po masci piecze jeszcze bardziej I co gorsza od czasu stosowania tych specyfikow widze bardzo niewielkie slady krwi przy podcieraniu,ale tak niewielie ze w normalnym stanie przeoczylabym to z pewnoscia.Poniewaz wczesniej mialam krwotoki, przy podcieraniu po siusianiu, bardzo dokladnie ogladam papier.(przepraszam za szczegoly).Dzis dzwonilam do szpitala do ktorego jezdze zwykle na kontrole i lekarz twierdzi ze to raczej ta krew a w zasadzie jej cien nie ze srodka jest tylko z zewnatrz bo resztki globolki wychodzace y pochwy sa biale bez krwi.Wez tu czlowieku badz madry i sie nie denerwuj.
Macie dziewczyny albo mialyscie przeboje z jakims zapaleniem, albo grzybem? Kurcze u mnie do czasu antybiotyku byl spokoj, mam dosc czlowiek lezy cale dnie, lata w ta i spowrotem po ginach a tu wiecznie cos i spokoju nie ma bez konca.

Marluna u mnie jak dostałam kiedyś złe leki to właśnie tak wyglądał zaogniony stan. Skóra na pipce po prostu pękała i stąd minimalne ilości krwi. I piekło, szczypało że płakałam z bezsilności. Kup sobie coś ala tanatum rosa i zrób nasiadówkę. Ulga od razu i pomoże goić. Nic tylko znowu do lekarza musisz się wybrać. Trzymaj się tam ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Marluna wygląda to tak jak byś dostała reakcji uczuleniowej na ten lek nie zostawiaj tego tak tylko podjedz do tego szpitala do którego jeździsz niech ktoś cię obejrzy bo wyraźnie ten lek ci nie pomaga a zaostrza twój stan zapalny. A musisz go wyleczyć.

Bez dwóch zdań musisz mieć zmieniony lek. I pamiętaj jak dostaniesz jakiś antybiotyk musisz zawsze brać do tego probiotyk to jest zawsze zabezpieczenie przed grzybicą.Ja probiotyk łykam codziennie będę tak łykała całą ciążę by ustrzec się przed infekcjami tam na dole..

Ja tez z taką poduszka śpię, nie wyobrażam sobie teraz nocy bez niej. Pomaga utrzymac pozycję na lewym boku no i ogólnie jest wygodniej. :)

Nafoczka a jak tam z maleństwem? Wychodzicie juz na spacerki?

Dordaw dziękuję ze pytasz. Wiktorek rośnie ładnie. Ma niewielkie kolki a raczej nazwałbym to niespokojne gazy ale zawsze cyc pomaga zapanować nad sytuacją :) najwyżej wisiory beda po pas ale teraz to już nic mi nie przeszkadza :D poducha do karmienia jest niezastąpiona albo Mały na niej leży albo ja mam pod plecy
Czy ty jesteś kolejna? :)

Marluna dziewczyny super Ci radzą musisz pokazać się lekarzowi i zmienić lek. Ja bym się umyła czystą wodą. Zrobiła nasiadówkę z tantum rosa bardzo pomaga łagodzi i znieczula i posiedziała bez majtek by się powietrzyć. Te drobinki krwi to na pewno z uczulenia skóra ci pękła od podrażnienia. Tez to raz miałam o mało zawału nie dostałam a okazało się ze to małe pęknięcie od podrażnienia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nafoczka, planowo następna chyba Morisek, bo ona jest tydzień przedemna i Papercut. My mamy terminy prawie w ten sam dzień tylko Paper ma mieć CC wiec pewnie będzie wcześniej. To oczywiście planowo, a w praktyce zobaczymy :) mi pessar mają ściągać dopiero 6 sierpnia w 38 skonczonym tygodniu, ciekawe jak tam po nim szyjka będzie wyglądać. Przed chwila była u mnie położna na szkole rodzenia i jeszcze mówiła, że będziemy mocno wagę małej kontrolować. Na początku 33 tygodnia miała 2,2 kg wiec jeśli na USG po 36 wyjdzie jakiś olbrzym, to może też mi zrobią CC...

Fajnie ze Twój młody zdrowy i u Was OK. Teraz juz pewnie jak przez mgle pamiętasz nasze obecne problemy z forum :) podobno szybko się zapomina przy malenstwie o wszystkim. Tez juz chciałabym urodzic, ale dopiero w środę będzie skończony 36 TC wiec jeszcze chwile trzeba się przemeczyc...

reklama
Marluna
A ta maść czasem nie dostała się do środka? Bo ja kiedyś na lato smarowalam maścią clitromazolum na zewnątrz bo wiadomo lato bardziej można złapać infekcje bo to gorąco tam i ona dostała mi się do środka i tez miałam krew .
Teraz jak ja stosuję to uważam

Do góry