reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Właśnie nie wiem nie pytałam ale zawsze mnie bada dokładnie. Na każdej wizycie a mam co 2 tyg badań mnie na fotelu późnej na lezance dopochwowo a później szczegółowe usg 2d a później przełącza na 3d a siedzę tam z ponad godzinę .
No we wrześniu będę o wszystkim rozmawiać związanym z dzidziusiem. Trochę rzeczy dostane od siostry bo jęk synek ma teraz 5 miesięcy

Ziemniaczek w ktorym tygodniu jeste, wiem ze pytalam kilka razy ale jakos mi to umknelo?
Ja w 25 i 5 dniu i maz zaczyna przygotowywac pokoik dla bombelkow, to znaczy go porzadkuje wynoszac nieootrzebne graty z niego.
Sama nie wiem czy to nie za szybko i czy nie zapeszymy.Z jednej strony cos podpowiada zeby poczekac a z drugiej on wraca do pracy poczatkiem sierpnia a prace z dijazdami ma od 7 do 19 wiec potem bedzie kiepsko z czasem
Mnie szczerze kusi zeby cis zaczac kupowac maluszkom ale termin mam dopiero na 26 pazdziernika ale ze to bliznieta to pewnie we wrzesniu zawitaja.
Dzis dzwonulam do szpitala mam te piekace miejsca smarowac krem natluszczajacym ktory dostalam w zestawie z globulkami i masciacprzeciw grzybiczna, jednak lepiej nie jest, niestety i jak nie przejdzie do 3 dni to mam przyjechac na kontrole.Znowu czekac a ja myslalam ze dzis kaze mi przyjechac, ech.

A u mnie jakoś tak gorzej ..brzuch twardnieje mimo tabsow ,dają zastrzyki, dzisiaj kluje ciągnie pobolewa :(.. ech..szwów boją się zakładać bo boja się żeby nie przebić :( zle mi..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Iza
czasem jest jakis naprawde dzien do dopy, a potem znow jest lepiej, miejmy nadzieje ze to chwilowy kryzys, dacie rade z waszym malenstwem.
Iza pessar u was nie wchodzi w gre?

Marluna
Ja mam 24+6 wiec u nas niecały tydzień różnicy .
Mam termin na 1 listopada
U mnie pokoik stoi pusty . My niedawno kupiliśmy mieszkanie i ten 4 pokoik morał być na garderobę ale w styczniu zaszalalam pomyslalam tylko raz co będzie to będzie no i wyszedł fabianek wiec garderoby nie będzie tylko pokoik dla niego .
Ale chcę go zrobić we wrześniu teraz się trochę boje za mój za 2 tyg na urlop wiec mógłby robić tak się cieszy ale coś mi mówi żeby poczekać wiec poczekam. Nie ma się co spieszyć . Powiem ci ze ja też bym chciała juz.

Marluna i Asiek na fb jestem zapisana w grupie zamkniętej i tam proponują fajna stronkę z rzeczami dla dzidziusia może ja znane ale i tak podam jasieczkowo.pl

Iza brzuch twardnieje bo się stresujesz spróbuj się troszkę wyciszyć jesteś w szpitalu pod dobra opieką ja przeleżałam 2 ciążę bez zakładania czego kolwiek i się udało. głowa do góry ;)

Ok ziemniaczek Marluna ja się boję cokolwiek kupować dla dzidziusia w 1 ciąży nie miałam nic aż do porodu. jak urodziłam to byłam jeszcze z synkiem 10 dni w szpitalu i wtedy mój mąż z teściowa wszystko kupili teraz myślę że we wrześniu zacznę coś powoli kupować i napewno też zdążę.

Iza
Ja tez miałam taki czas ze mnie wszystko bolało nawet chodzić nie mogłam chodziłam jakbym garba miała nie mogłam się wyprostować bo brzuch był tak napięty i to było przed założeniem szwy. Po tez trochę bolało ale później już ok a teraz to wogole mnie nic nie boli. Boli mnie ale przed wyróżnieniem a po jest dobrze
Więc nie martw się mam nadzieje ze zabezpieczą cie czymś szwem lub passarem będziesz napewno spokojniejsza jak ja

reklama
Asiek
Tak jak ja w 1 ciąży tez nic nie miałam oprócz łóżeczka i wózka które dostałam.
Teraz tez wole poczekać. Coś i tam mam ale nie kupywalam tylko dostałam .
Asiek Marluna ile macie hemoglobiny

Do góry