reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja ta maść stosuje jak nic nie mam zapobiegawczo i może dlatego nigdy nic nie mam ale nie wiem czy można tak często
A jaka maść bierzesz bo dla mnie jest dobra clotrimazolum czy coś nie pamiętam dokładnie nazwy

reklama
Nafoczka, planowo następna chyba Morisek, bo ona jest tydzień przedemna i Papercut. My mamy terminy prawie w ten sam dzień tylko Paper ma mieć CC wiec pewnie będzie wcześniej. To oczywiście planowo, a w praktyce zobaczymy :) mi pessar mają ściągać dopiero 6 sierpnia w 38 skonczonym tygodniu, ciekawe jak tam po nim szyjka będzie wyglądać. Przed chwila była u mnie położna na szkole rodzenia i jeszcze mówiła, że będziemy mocno wagę małej kontrolować. Na początku 33 tygodnia miała 2,2 kg wiec jeśli na USG po 36 wyjdzie jakiś olbrzym, to może też mi zrobią CC...

Fajnie ze Twój młody zdrowy i u Was OK. Teraz juz pewnie jak przez mgle pamiętasz nasze obecne problemy z forum :) podobno szybko się zapomina przy malenstwie o wszystkim. Tez juz chciałabym urodzic, ale dopiero w środę będzie skończony 36 TC wiec jeszcze chwile trzeba się przemeczyc...
Dordaw oj szybko się zapomina :) wiem ze jeszcze mnie czeka walka o moją szyjkę. To już kiedyś pisałam ale to kiedyś :)
My też z Hope i Patuska miałyśmy te same terminy :) pozdrawiam papercut i Moriska :)
Z Malym tylko na spacery nie chodzę bo wciąż nie ma pogody :/
Kiedyś przy szyjce 3 tyg. to była wieczność a nam z Wikusiem juz tyle minęło :)

Marluna dziewczyny dobrze radzą moczyć i wierzyć póki co! Ja to chodzilam bez majtek pod sukienka :) a docelowo lekarz

Wielkie dzieki dziewczyny,byc moze odrobine masci dostalo sie do srodka,bo pieklo najbardziej przy ujsciu do pochwy, i tam najwiecej smarowalam.
Gin przewidziala chyba ze cos takiego moze sie zdazyc i dala mi jeszcze taka masc jakby natluszajaca, mam jednak opory by ja stosowac, bo jakos podraznienia i masc natluszczajaca nie ida w parze.
Tantum rosa tu nie ma czegos takiego, pozostala mi chyba wizyta u gina jutro w szpitalu i modlenie sie zeby gorzej nie bylo.

Cześć
A nic ciekawego zaglądam tu często ale jest cisza i wychodzę.
Oglądam film na YouTube i tak czas mi leci a odcinki wciągają.
Wczoraj była teściowa z wnuczkami i było wesoło. W środę idę do lekarza zobaczymy co powie ale myślę że wszystko dobrze
Ciekawe ile mogę maleństwo waży bo jak narazie to ważył książkowo czyli nie za dużo nie za mało.

reklama
Ziemniaczek we wrześniu zaczniemy rozmawiać na temat zakupów wyprawki dla dzidziusia myślę że wtedy czas będzie nam szybko leciał :)

Do góry