reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja też miałam sterydy. To dwa zastrzyki na płucka gdyby dzidzia się wczesniej urodziła. Choć niektórzy mówią że zialają tylko do dwoch tygodni a potem podaje się drugi raz ale lepiej się zabezpieczyć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja dzisiaj zaczynam 24 tydzień a bolą te zastrzyki?
Bo moja siostra miała i mówiła ze to bardzo boli z 20 min gdzieś. Wczoraj miałam zastrzyk ale to rozkurczowy coś na bu......i coś tam nie pamiętam. Leżę w sali 2 os ale koleżanka widzę ze nie chętna do rozmowy a ja z natury to mogłabym gadać i gadać no ale trzeba dostosować się przecież każdy jest inny ale jutro jej juz nie będzie bo idzie na cesarke dzisiaj miała iść ale jej przełożyli
Na jutro. Może dadzą mi kogoś w moim stylu hehe

No ja miałam podawane dwa razy. Pierwszy to chyba jeszcze w 4 miesiącu.
Wróciłam z wizyty, jednak przyjęła mnie położna. Dostałam skierowanie na usg na 3 sierpnia. powiedziałam jej o przegrodzie, może uda się to sprawdzić na tym usg, bo jak nie to lipa.
Szyjka w stanie idealnym, aż mi ulżyło. Może jednak tym razem nie będę musiała leżeć całkiem plackiem. Teraz przygotuję dzieci do wyjazdu, a jeszcze mąż mnie poinformował, że kurs który planował zrobić w Polsce zaczyna się 26 lipca. Sierpień spędzę więc sama.

Dziękuję Joasia Basia :)
Jadzia zawsze coś my z szyjkami ty x przegroda. Szczerze mówiąc to ja nie znam się na tej wadze co ty masz ale mam net i mam dużo czasu i sobie poczytam. U ciebie to jest macica dwurozna tak

Joasia a twoja szyjka ile ma bo juz nie pamiętam co czytałam. Tam miałaś zdjęcia usg u mnie to całkiem inaczej wygląda. Mam zdjęcia ale nie mogę coś wysłać. Wysyłam niby wysyła a tu nic.

Ziemniaczek ja też miałam podawane sterydy. To boli tak jak normalny zastrzyk np. z Nospy w mięsień. Mi jedna pielęgniarka na stojąco robiła to mięsień mnie pobolewal jeszcze na drugi dzień, a druga jakoś tak mnie umiejetnie ułożyła, że później nic nie czułam. :)

Dziewczyny dzwoniłam do szpitala wyniku nie ma :-( będzie jutro mam nadzieję że tam się tylko choduje ten gbs czyli nisicielstwo paciorkowca i te bakterie pałeczek kwasu mlekowego. Mam nadzieję że nic się do mnie nie przeplontało innego. Muszę czekać cierpliwie i tyle

Przegroda to nie to samo co macica dwurożna. Mam taką błonę, na usg z córką to wyglądało jak ciąża dwujajowa, tyle, że ta jedna część była pusta i później jakby zepchnięta. Teraz mi mówiła położna, że może być już niewidoczna 3 sierpnia, ale zobaczą co i jak. Nawet nic nie mówiła, że jeszcze trochę pracuję, mam tylko uważać, a jakby coś niepokoiło to na pogotowie.

reklama
Do góry