reklama
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
I bolały? Bo mnie okropnie. cały czas miałam kłute ręce i nic, ale jak przychodzili z żelazem to zaciskałam zęby.
asiekD
Dziewczyny jak robiłam wynik w diagnostyce to musiałam czekać 8 dni roboczych bez soboty i niedzieli i tu w szpitalu też miałam pobierane w piątek popołudniu i wypadł weekend. Ehhh ile to się człowiek musi nastresowac..ciekawe ile hope czekała na wynik w szpitalu jak coś tam jej wychodziło?
Jadwiga orłowska
jadwiga u mnie tylko na poczatju bylo widac przegrode, teraz nieuzywana czesc macicy jest obkurczona i widac tylko ten trzon macicy, w ktorym jest ciaza
W pierwszej ciąży nic nie widzieli, a byłam w szpitalu już od 5 tygodina i usg prawie co tydzień. Więc to zależy od sprzętu, może układu dziecka.
Jadwiga orłowska
I żeby poznać płeć maluszka muszę czekać jeszcze miesiąc. Mój chciał jechać ze mną i lipa. W tej ciąży czuję się bardzo osamotniona. Dobrze, że mam was, bo bym zwariowała.
Jadwiga orłowska
Tu we Francji, miałam tylko raz robione badanie krwi, dzisiaj oddałam siku i po 2 min, położna już mi powiedziała ze mam dobre wyniki, a na nowe badanie krwi już skierowania mi nie dała.
papercut
hmm zalezy jaka masz te przegrode, moze czesciowa to dziecko moglo zaslonic albo cos, ja mam macice podwojna albo dwurozna z przegroda calkowita co lekarz to inna opinia, ten co mi prowadzi ciaze uznal ze podwojna, na usg bez ciazy wyglada to troche jak pluca, 2 oddzielne jamy jakby sa, tutaj w obrazkach w C widac jaka roznica jest miedzy tymi przegrodami, jakbys miala calkowita nie wyobrazam sobie zeby tego nie zauwazono bo ciaza jest wtedy tylko w polowie macicy a na poczatku jak jest niepowiekszone to wszystko to widac bardzo wyraznie
reklama
Jadwiga orłowska
Na usg widać cały pęcherz płodowy podzielony przegrodą na dwie części. Tylko ta część z dzieckiem była już sporo większa, a w 5 miesiącu nie widzieli już nic.
Podziel się: