reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Vita To tak jak u mnie miałam mały lejek i po 3 dniach nie było ale na usg miałam dziecka główkę przy tej szyjce i musiał mi tak przycisnac że tak wyglądało a szyjka jest miękka. Ale okaże się na wizycie w poniedziałek

reklama
Ja wizytę mam rano, trochę się denerwuję, bo wiem, że przyjmie mnie stażystka i to Chinka. Czy się dogadamy? Pewnie dalej nic nie będę wiedziała o szyjce. Zaczynam się denerwować.
Przeglądałam zdjęcia usg, ale tam jeśli coś pisze w cm to jest 2,50 i 1,83. Ale o co chodzi to nie wiem

Szczęśliwa mama z wyczekanym cudem obok siebie :):):)
Hope na to czekalam! Wspaniale choć widzę ze tez ci zeszło jak i mi. Masz synusia i to są wasze chwile ♡♡♡

Patuska super ze jesteście w domu. Życzę ogromu sił dla was wszystkich bo przy jednym trzeba a co dopiero przy dwójce!

My wczoraj dopiero wyszliśmy. Ja czuje się wspaniale. Biegam juz po domu jak maly cyborg. Jednak bez naciecia/pęknięcia jest o wiele łatwiej dojść do siebie. Dacie rady ♡

Ostatnia edycja:
Slodki Maluszek Nafoczka:-) gratuluję

Dziwne z tymi lejkami, raz są a raz nie ma. Ja mam wizytę po 12 i troche stres ale cieszę się bo ide do kompetentnego lekarza i jak on mi powie ze jest ok to na pewno jest.

Vita mój lekarz też jest kompetentny a ten lejek wyglądał u mnie tak dla tego że mam mega miękka szyjke i dzidziuś naparł mi główką na tą szyjke i ona pod tym uciskiem się ugieła tworząc z wyglądu taki lejek. Sama potem widziałam że nie ma tego lejka bo lekarz w szpitalu mi to pokazał na usg.

Cześć wam. Ja właśnie miałam wizytę aż 11 osób sporo dzisiaj. Musze czekać na wizytę. Ale lekarze mówili coś o sterydach na płuca nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale mam nadzieje ze źle.
Ja też mam ten lejek po wewnętrznej stronie i mam go już z miesiąc i tak sobie leżę z nim.

ziemniaczek mi też podawali sterydy na płuca dla maluszka jak byłam w szpitalu. To są dwa zastrzyki podawane przez dwa dni

reklama
Ziemniaczek my też dostaliśmy sterydy. To nic złego a dobrego dla twojego maluszka. Najlepiej po 27tc. bo wtedy działają najlepiej, jak są duzo wcześniej to często są powtarzane

Do góry