reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ziemniaczkek wiem bo ja się tak wynudzilam. Miałam jedna dziewczynę fajna pogadana reszta takie niemowy.Teraz leżę grzecznie w domu i czekam do poniedziałku na mojego lekarza

asiekD on nawet nie miał w planach jej jeszcze mierzyć, bo mierzy tak od 26tc, ale ja chciałam to zmierzył.
Ja w sumie sie ostatecznie nie zapytałam, bo jeszcze inne rzeczy miałam na głowie i tylko długość była dla mnie istotna.
On mi powiedział, że ogólnie szału nie ma, ale wg ostatnich badań jeśli szyjka ok.28 tygodnia ma powyżej 1,5cm to jest to wartość prawidłowa i nie grozi przedwczesnym porodem przy w miarę spokojnym trybie życia, ale nie tylko leżącym. I to wylicza jakiś program i własnie ta wartość za każdym razem wychodzi ok.te 1,5cm.
Tak na prawdę w poprzedniej ciąży on mi nie kazał leżeć tylko sie oszczędzać, no i miał rację, bo tak sobie "zamroziłam" szyjke że kilka dni domowego wywolywania porodu jej nie ruszyło i urodziłam dopiero w 42
Teraz też kazał sie oszczędzać, nawet pozwolił pojechać na wakacje, ale żeby nie chodzić po górach tylko ewentualnie podziwiać widoki gdzies na tarasie.
No, ale ja już zaległam i leże. Na żadne wakacje się nie wybieram.
On ma jakieś oddzielnie certyfikaty z samej szyjki macicy, więc myślę, że sie zna.
No, a tak w ogóle on wie, że ja to tylko go łapie za słówka i potem szukam po internecie. W poprzedniej ciąży powiedzial do mojego męża żeby mi odciął internet.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ha ha mój lekarz też mi powiedział że mam zakaz internetu a twoja szyjka jest twarda czy miękka wiesz?

Nie badał mnie na fotelu. Ostatnio miałam połówkowe i prawie godzine i tak byłam w gabinecie, a na korytarzu moja 2latka z tatą więc fotel sobie darowaliśmy.
W poprzedniej ciąży miałam raczej twardą (chyba), ale macice o wzmożonym napięciu podstawowym.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
tak internet jest najgorszy. ja oprócz naszego forum już nic nie czytam, bo też widzę jak na mnie działa stres który sobie nakręcam. A tak leci spokojnie dzień za dniem :)

ja tez miałam na jednej wizycie taki jakby lejek, ale dużo mniejszy niz ten na Joasi, a za dwa tyg już go nie było
Zobaczymy jutro co tam się zadziało w ostatnim czasie....

Joasia, jak patrzę na te Twoje zdjęcia z usg szyjki, to też masz ten lejek tylko na pierwszym usg, a na dwoch późniejszych już nie ?

reklama
Do góry