reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
No właśnie mój też mi podpowiedzial z tą kołdrą, poczekam na niego i będziemy kombinować. Akurat córka wyjechała na 2 miesiące to wezmę jej kołdrę. A może złącze dwie naraz żeby było wyżej zobaczymy.

A ja dziewczyny mam dzisiaj jakiś gorszy dzień.... Jestem kompletnie nie wyspana, ostatnio jak przychodzi wieczór to gorzej się czuję w takim sensie ,że czuję się ociężała. Zasnąć nie idzie , bo na boku nie wygodnie, na plecach też... Często się budzę , czuję jak mnie mały kopie po pęcherzu . Rano pół przytomna wstaję to mi słabo przez ten cholerny upał i jakby tego było mało to mąż mnie wkurza.. Pisałam Wam ,że strasznie mnie pilnuje z leżeniem , a kiedy oznajmiłam mu ,że dziś przyjedzie po mnie tata ,żeby zabrać mnie na działkę na leżaczek to się nie zgodził i powiedział ,że jak zaczną się jakieś komplikacje to będzie to wyłącznie tylko moja wina. Nie wiem czy ja przesadzam ,że chcę się ruszyć z domu , czy on ma racje... 10 min drogi jest do moich rodziców.... Tak więc dzień mi się zaczął do du...y

Cześć dzielne kobietki

Wpadłam zobaczyć jak sie trzymacie i jestem z was dumna!!!
Nafoczka i patuska - gratuluje wam!!! Ale super ze z maluszkami wszytko dobrze!
Hope kochana ty sie bardzo dzielnie trzymasz i juz nie mogę sie doczekać az synek przyjdzie na swiat i wszystkie cierpienia i troski ci wynagrodzi!
Marluna tu dostałaś juz sterydy??

Pozdrawiam nowe dziewczyny i zycze duzo siły

saramad mysle, ze od 10min w samochodzie nic sie nie stanie, a zmiana otoczenia na pewno na glowe lepiej ci zrobi, z reszta zdrowiej na powietrzu niz w zamknietym pomieszczeniu, dotlenisz sie na tym lezaczku porzadnie

aniolkowa jak tam maluszek? :)

Saramad a co Ci lekarz mowil? Ze możesz czasem wyjść? Mój chciał mnie na taki lezaczek w weekendy wyciągać, ale lekarz jeszcze kolo 28 tyg mówił ze lepiej nie. Raczej wychodzenia z domu w upał powinnyśmy unikać.

Teraz mi się 34 tc zaczął to może i by się już zgodził, bo po skończonym 34 tc mówił ze można wstawac. Zależy jaka masz sytuacje, najlepiej gina posłuchać. ;)

Mi w upale zdarzyło się już zemdlec wiec unikam bardzo. Siedzę dzisiaj i się chłodne. Podobno od niedzieli ma trochę spaść temperatura.

Aniolkowa mama, jak czuje sie twoj syneczek?

Ja jeszcze nie mialam podanych sterydow bo ja dopiero wkroczylam w 24 tydzien wiec to za wczesnie.
W przyszla srode bede miec wizyte w szpitalu, a to bedzie ostatni dzien 24 tygodnia i wtedy maja podjac decyzje po USG czy mi te sterydy podadza czy w miare jest ok i moge nadal walczyc.

Moje maluchy jakies takie niemrawe, czuje ruchy tylko od czasu do czasu, jakby wiekszosc doby spaly.Dziewczyny ktore jestescie w przyblizonych tygodniach do mojego, tez tak macie?

Papercut żeby tylko jeszcze mojego męża przekonać.....

Dordaw gin mówił ,że mogę iść nawet na krótki spacer , byleby się nie przemęczać . Jak mi będzie za ciepło , zawszę mogę iść do domu rodziców :)

Mój synek dobrze. Wczoraj byłby 31 tc ale radzi sobie świetnie. Od przyszłego tygodnia będziemy próbować dostawiac do piersi bo ma odruch juz :-)
Marluna dobrze ze wkraczasz w ten okres kiedy przezywalnosc jest duża a maluchom pewnie ciasno i mało je czujesz. Poza tym one śpią 20 h na dobę :-)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
SAMARAD
Mnie też mąż pilnuje lepiej niż ja siebie hehe, mnie lekarz nie pozwolił wychodzić zwłaszcza że ja mieszkam na 3 piętrze, za duży wysiłek.
Mogę tylko po mieszkaniu. Nie martw się zdążymy sobie pochodzić nadrobimy sobie.
ANIOLKOWA MAMA dziękuję za pozdrowienia. Życzę miłych i radosnych chwil w wychowywaniu bobaska.

MARLUNA U mnie odwrotnie mój synek daje mi strasznie popalic, skacze i kopie cały dzień nawet w nocy jak idę siku to nie śpi zastanawiam się kiedy on śpi.
Powiem szczerze że niektóre te kopniaki zwłaszcza te w pęcherz i szyjke są bolesne.
A przypominam że to początek 23 tygodnia

Do góry