reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
marluna ja kompletuje wyprawkę :) czytam blogi co kto poleca i wydaje pieniążki :D

po za tym też czytam, dzisiaj zamówiłam 4 książki o wychowaniu dzieci bo szkołę rodzenia musiałam odwołać a o niczym nie mam pojęcia. No i znalazłam coś takiego jak szkoła rodzenia online i mam zamiar zacząć oglądać.

Dodatkowo gram na kurniku w karty lub układam puzzle przez internet.

Czasami też wygłaskam psa jak do mnie przyjdzie, lub ktoś po prostu wpada w odwiedziny i jakoś leci. Dzień za dniem :)

A jutro wizyta u lekarza i USG, ciekawe ile mała już waży i jak tam moja szyjka, Muszę koniecznie o te kłucia zapytać

Baaaasia też po sterydach miałaś pieczenie w kroczu? jejku jakie to dziwne uczucie było, jak wspominam. Ale ogólnie do przeżycia :)

Papercut, a jak waga dzieci? Bo mi syn niby w siódmym miesiącu przestał rosnąć, mówili, że mam słabe przepływy, że może umrzeć, ale nie chcieli zrobić wcześniej cesarki. Córka od początku była większa, a teraz znowu maleństwo.

w 26 tygodniu. Mi podali gdy zgłosiłam się do szpitala ze skurczami i skróconą szyjką. Zresztą z tego co widziałam to w Matce Polce w Łodzi podawali wszystkim ciężarnym które zgłaszały się po 24 tygodniu z jakimkolwiek problemem. Np. moja sąsiadka która była z powodu cukrzycy też dostała, a u niej z szyjką było wszystko w porządku

to moja pierwsza ciaza, owulacja przesunieta o tydzien poszlam na usg czemu nie mam okresu, a tu gin ze mam przegrode i ciezko bedzie o dzieci a teraz to ciezko powiedziec czemu okresu nie mam (jeszcze nic nie bylo widac) ja zalamana a tu sie okazalo, ze w ciazy jestem po tygodniu :D mala jest od poczatku drobna teraz jak mialam usg w 30tc to byla rozmiarowo na 28tc wydaje mi sie, ze po prostu malo miejsca bo przeplywy i lozysko ok, za 4tyg mam kolejne usg do potwierdzenia terminu cc czy odpowiednio duza jest zeby wyjmowac, martwie sie ale staram sie o tym nie myslec, nie mam na to najmniejszego wplywu..

reklama
Papercut ciekawa historia :D ja w listopadzie i grudniu miałam silne bóle brzucha i okazało się ponad 4 cm torbiel na jajniku, lekarz kazał brać tabletki antykoncepcyjne, żeby uśpić jajniki, ale ja mówię że się boje że przytyje itp :p to kazał przyjść na wizytę w lutym na spr co się dzieje z tą torbielą, czy się powiększa czy wchłania i jak przyszłam na kontrol to byłam w 4tyg i 6 dniu dokładnie :) i po torbieli ani śladu, sam się jajnik uśpił :D

Do góry