reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

ASIEK ja leukocyty mam nieobecne tak jak i wszystko jest nieobecne. W pierwszej ciąży w 5 miesiącu miałam białko w moczu i leukocyty, lekarz powiedział że mam pić żurawina to nie będę miała. No i pije i rzeczywiście białka nie mam i leukocyty też nie. Pije dużo wody i wlewam sporo żurawiny w pije 2l bo więcej nie mogę, nie lubię wody, pije bo musze. Kupiłam też owoce żurawiny w aptece ale wolę jednak sok.
Napisz mi ta bakterie w moczu, jutro idę do gina to zapytam o nią dla ciebie jak nie zapomnę ok.

reklama
ja jestem w połowie 29 tygodnia :) w niedzielę kończe 29 i zaczynam 30.

A teraz idę się szykować powoli, bo dzisiaj wizyta kontrolna u lekarza. Dam znać wieczorem jak mi córka urosła i czy szyjka trzyma :)

Dzięki ziemniaczkek jak możesz to zapytaj powiedz lekarzowi że mam ją od początku ciąży i jest bezobjawowa 2 lekarzy powiedziało żeby nie leczyć do póki nie ma objawów jest to proteus mirabilis

Ziemniaczkek stwierdziłam że jak znowu mi wyjdzie ta bakteria w posiewie to pójdę do urologa to jest specjalistą od tych żeczy myślę że on mnie nie zbędzie

PAULAKA Czekam na wieści mam nadzieję że będą dobre. 30 tydzień to mój wymarzony, jeszcze zostało mi "tylko" 7 tyg.
ASIEK Jutro zapytam zapisałam sobie do mojej kartki żebym nie zapomniała. Przed wizytą zawsze pisze sobie taką listę pytań bo ja mam skleroze.
Zaraz poczytam też o tej bakterii jak wiesz to mam dużo czasu przynajmniej zajmę się czymś.

Hej ja dziś byłam na wizycie nfz, bez usg, sprawdziła mi tylko szyjkę ręcznie i powiedziała że nie jest zła. To dopytywałam się czy twarda, zamknięta, to odpowiedziała że uformowana i zamknięta. Ja mam w każdym badaniu moczu leukocyty nieliczne i mówią że jest OK, dziś jeszcze jakiś szczawian wyszedł ale też nic nie mówiła na to. Prosiłam żeby spr lakmusem czy nie mam infekcji, bo miałam grzybicę ostatnio to zapomniała i już usiadła do komputera to jej nie mowiłam drug raz.
Pytałam o moczenie nóg w magnezie-wg niej nic nie da, mam brać od teraz 2 razy tyle co brałam magnezu, jakaś masakra...
Nie lubię tego lekarza... Czuję się zbywana. U mnie niie ma lekarza na nfz który by się przejmował pacjentem, alee na szczęście mam usg prywatnie w poniedziałek to się dopytam jeszcze raz o moczenie nóg w tej soli magnezowej, czy cokolwiek aby mi ten magnez się uzupelłnił.
Ja już mam połowę 26 tyg i moje Dzieciątko też jest bardzo ruchliwe

ASIEK tak na wstępie ta pałeczka proteus to podchodzi z jelit tam jest jako dobra bakteria. A do układu moczowego dostaje się przez leki zwłaszcza antybiotyki jedzenie. Wyczytałam że jeśli w moczu jest jej mało to nie trzeba leczyć a jak dużo to trzeba. Przeważnie maja ją dzieci. Jutro zapytam lekarza on lepiej wie i dam ci znać.

VITA
Ja całe życie miałam szczawiany w moczu a teraz w ciąży mi znikły, myślę że to od picia żurawiny. Te szczawiany nie są groźne w ciąży. Przez nie tworzą się kamienie ale to przez lata a powstają od diety np pomidorów papryka Wit c rabarbar itp. Więc nie martw się a leukocuty to można mieć chyba do 2 w polu widzenia albo 5 już nie pamiętam. Więcej niż trzeba leczyć

Ziemniaczek, pewnie masz rację bo ja codziennie jem pomidorka uwielbiam na kanapki :D i na śniadanie i na kolacje, muszę mieć ;)

reklama
Ziemniaczkek odebrałam zwykły wynik moczu i jest ok nawet leukocyty mi nie wyszły ani żadne bakterie jutro zrobię posiew wynik powinnam mieć w poniedziałek mam taką cicha nadzieję że tej bakterii nie będzie ale dopytaj lekarza jak możesz

Do góry