reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja z zajściem też nie mam problemu, a ponoć są. Wydaje mi się, że dwie poroniłam zaraz na samym początku, ale nie sprawdzałam. Ja mimo tej przegrody i małej budowy ciała (152 cm wzrostu), mam w miarę normalne bobaski pierwsze 48 i 2750, a drugie 50 i 3000. Moja siostra ze szwagrem są wyżsi, a dzieci mniejsze, chociaż żadnych problemów w ciąży nie było.
Mnie trzymali na siłę do 38. Zobaczymy co zrobią tu we Francji, bo tu wszystko inaczej.

Miałyście może podawany mukosolvan< bo mi dawali, ponoć też na rozwój płuc.

reklama
Jadwiga mnie też straszyli że przy mojej wadzie moge mieć problemy z zajściem, a zaszłam w 4 miesiącu po ślubie i to jeszcze z torbielą na jajniku , jak już pisałam :D a czasami przy torbieli nie można zajść

Wiem, natura zawsze znajdzie wyjście. Ja ciążę planowałam na październik a wyszła we wrześniu, miesiąc wcześniej ;). A tak ładnie sobie wyliczałam cykle hehe

u mnie to dochodzi jeszcze oprócz tej głupiej szyjki mięśniak. Przed ciążą miał 1 cm na 3 cm, a teraz zrobiło się kilka w jednym miejscu o średnicy 4x6x8 cm. I jest przy ujściu właśnie. U mnie skurcze zaczęły się jak mała się przekręciła główką w dól i zastanawiam się czy to nie od nich też po części.

O tym jednym wiem od 2 lat i trochę jestem zła, że lekarka do której chodziła nie zaleciła się pozbycia go przed ciążą, mimo iż wiedziała że staram się o dziecko.

Jak widzę ile macie problemów, to naprawdę was podziwiam.
Z tą główką to masz racje. Wcześniej dziewczyny pisały, żeby nie siadać całą pupą na krześle tylko na jednym pośladku, ja zauważyłam, że nie wolno kucać, żadnych prac w tej pozycji. Podkładaj sobie poduszkę pod pupę jak śpisz czy leżysz, chociaż łatwiej bedzie gdy podniesiesz o kilka cm tył łóżka. Grawitacja sprawi, że dziecko przesunie się troszkę pod żebra i nie będzie tak naciskało na szyjkę. Tak leżałam w szpitalu. Można się przyzwyczaić. I pij dużo wody wysoko zmineralizowanej.

Paulaka pomaga bo w 1 ciąży gdy szew popuscił lekarze w szpitalu postawili mi łóżko na cegłach to był 27 tydzień i tak przeleżałam do 34 tyg naprawdę pomogło

Ja nie miałam pieczenia w kroczu ale bardzo piekło mnie jak pielęgniarka wyjęła igłę przez jakieś 5 minut. Ale miałam dzis wypieki , stopy mi spuchły w nocy i dziecko mniej się ruszało . Nie wiem czy te ruchy mają związek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć mamuśki :)
U mnie niebo bezchmurne, dzisiaj ma być ładnie ale mi i tak to obojętnie bo leżę. Ja się też zastanawiam jak zrobić łóżko żeby było jak szpitale tzn zrobić taki spad, żeby od pasa w dół leżeć wyżej niż reszta ciała i żeby było też wygodnie bo tak mamy spędzić dłuższy czas ale narazie nie mam pomysłów. Poduszka odpada jak dla mnie lepiej coś dłuższej od pupy do nóg, może wy macie jakiś pomysł :cool:

Do góry