reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ziemniaczek myślę, że musisz bardzo dużo wypoczywać. Co prawda szyjka już nie wraca ale jak się leży to się tak nie napręża. Mi się szyjka skróciła do 1,5 cm ale jak leżałam w szpitalu i tylko leżałam to tak jak naciągnięta guma wróciła do 3cm chociaż to takie złudne bo była rozwartą ale zawsze troszkę była dłuższa. Musisz leżeć i wypoczywać. Ja tez przyjmuję duphaston luteinę i czasem nospę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ziemniaczek ja na Twoim miejscu pewnie był głównie leżała. Najważniejsze teraz to bądź dobrej myśli i miej świadomość tego że robisz wszystko co w Twojej mocy. Na pewno będziemy Cię wspierać i trzymać kciuki żeby szyjka się na razie nie skracala :)
Jeszcze jeśli chodzi o pomiar szyjki to pamietajcie, że zawsze do badania trzeba mieć oprozniony pęcherz inaczej wyniki mogą wyjść zaklamane.

Basia i Ali dziękuję wiem i leżę od leżenia trochę źle się czuję wszystko mnie boli brzuch mi się napina jest twardy jak skala ale myślę że to od jelit bo mam zastój może pomoglaby mi lewatywa żeby wszystko opóźnić i wyczyścić ale ja tego nie zrobię bo nie umiem i się boję.
Wiecie może czy można brać czapki gliceryna jak ma się szew bo kiedyś na innym forum czytalam jak dziewczyna napisała że przez czopki szew może się rozerwać prawda to?, boje się wziąć bo zz natury jestem panikara więc zanim coś przetestuje wole zapytać oczywiście zapytam też lekarza ale najpierw wole was

Vita
Przepraszam zapomniałam niewydolność ciśnieniowa tak napisali na wypisie. Pierwsza ciążę miałam ok urodziłam w 42tc i mi ją wywoływali. Moja szyjka jest uszkodzona przez zabieg wcześniej nie miałam x nią problemu ona jest już poprostu krótka od zabiegu

Hej Ziemniaczek, ja popieram dziewczyny aby głównie leżeć. Może Cię pocieszy to, że chyba Nafoczka, która pewnie niedawno nam dzisiaj urodziła w 37 TC tez miała bardzo wcześnie szew założony, ale nie pamiętam szczegółów. Mi lekarze w szpitalu tez mówili że mogę chodzić, ale się oszczędzać, a gin prowadzący się uparł na leżenie i tak od 20 TC dolezalam do jutro rozpoczynającego się 34. Lepiej dmuchać na zimne!

Mi pomagają na zaparcia suszone figi. Może spróbuj. Mają też dużo wapnia i fosforu więc tym bardziej warto spróbować. I znajdź pozycję w której najmniej ci się napina. Ja nie mogę leżeć na lewym boku

DORDAW
No właśnie mam jak ty na też postawilam na swoje i leżę i będę leżeć uciążliwe to jest ale muszę fajnie masz już jesteś tak wysoko ja dopiero początek 23 tyg i jeszcze tyle boże jak ja się boję że mnie skurcze złapią i w domu urodze ciągle o tym myślę od tego leżenia to mi psychika siada

reklama
JADWIGA
Pewnie ze spróbuję jestem wdzięczna za obojętnie jaka pomoc czy radę. Jak facet wróci z pracy to zaraz wyślę go do sklepu

A jak myślicie bo lekarz powiedział żebym już luteiny nie brała tylko doustnie duphaston i magnez jakos przyzwyczailam się do luteiny i pomagała mi jak dotąd nie wiem czy to dobry pomysl że zmiana, dobry jest ten duphaston?

Do góry