reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
to jest syrop bez recepty ulatwiajacy wyproznianie, zdecydowanie lepiej jest nie wyprozniac sie na sile w tej sytuacji

@Dordaw nie moge tego na www odnalezc :( ale to duzo kartek bylo i czesc wypelniala polozna czesc dr

Chciałabym chociaż do 30 tyg przetrwać nie do 27 mam nadzieję ale szczerze to mam czarne myśli ale nie mam wyboru. Nieraz mam chęć się poddać ale jak maleństwo się poruszy to zmieniam zdanie no a te czopki bo akurat je mam w domu i myślę czy nie użyć

Ziemniaczek nie masz możliwości skontaktowania się ze swoim ginekologiem w sprawie tych czopkow? To byłoby chyba najlepsze wyjście...

Ziemniaczkek nie możesz się poddać każda z nas miała takie chwile zwątpienia jasne że leżenie nie należy do przyjemnych ale pomaga donosić ciążę dasz radę. Ja w 1 ciąży mialam zalorzony szew na szyjke ale u mnie wywołał on skurcze i się zsunął. Miałaś posiew robiony bo gdy są bakterie to często występują skurcze skraca się szyjka

Ali
Mam możliwość i będę do niego dzwonić dzisiaj bo mam wizytę dopiero na 9 lipca ale muszę powiedzieć mu o tej szyjce że przez ten tydzień co u niego byłam to skrocila mi się o pół cm tak mi powiedzieli wczoraj na połówkowych że mam 1 cm.
ASIEK
Ja miałam robiony posiew przed założeniem szwu czyli miesiąc temu i wszystko było dobrze ogólnie wszystkie badania mam dobre nie mam żadnych bakterii aniśni infekcji. Wszystko jest super tylko szyjka..

Ziemniaczek jeśli badanie było robione przez innego lekarza i na innym sprzęcie to też wyniki mogą się różnić.

Dzwoniłam do lekarza i kazał mi przyjść wcześniej czyli w piątek i zobaczymy co dalej, mam nadzieję że da mi skierowanie do szpitala i żebym polezala tam do 30 tyg czyli 7 tyg. Wątpię ale może coś poradzi mam dobrego lekarza którego mogę zapytać się o wszystko nawet o dupie marynie hehe. Powiedziałem mu żetamci lekarze kazali mi chodzić a on ze nigdy w życiu zero ruchu WC i dołóżka.

reklama
Dokładnie inny ginekolog może inaczej zmierzyć ci szyjke. Ja też przed szwem miałam posiew i było ok dopiero potem jak miałam ciągle skurcze i wykonali kolejny posiew okazało się że mam bakterie której nie mogłam się pozbyć do końca ciąży

Do góry