reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Przez usg. Nie jest mozliwe podanie dlugosci szyjki po badaniu gin na fotelu. :)
Nikt nie ma milimetra w oczach heh. Moze tylko stwierdzic czy jest otwarta zamknieta, twarda czy miekka i ewentualnie krotka czy dluga. Ale dokladnej dlugosci nie da sie podac.

reklama
U mnie na początku mierzył usg dopochwowym więc był to dokładny pomiar, napewno nie jest w stanie zmierzyć usg przez powłoki brzuszne, bo specjalnie o to pytałam na badaniach prenatalnych a paluchem to chyba może tylko pomacać czy jest twarda, teraz już nie mierzy wcale bo nie chce podrażniać szyjki usg, tylko palcem sprawdza czy szew trzyma i to też robi szybko żeby jej nie molestować za bardzo.

Małgoś, dopóki nie miałam krążka, mierzył za pomocą usg dOpochwowEgo. Teraz tylko ręcznie sprawdza czy krążek jest na swoim miejscu. Nie wiem czy można ręcznie tak precyzyjnie określić długość szyjki, trochę niewiarygodniE to brzmi. A pytałaś go o to? Czemu nie zrobił usg?

Cześć dziewczyny! U mnie niestety szyja dalej się skraca, w ciągu tygodnia z 2,2cm na 1,6cm :( czekam na wynik posiewu, jak będzie ok to pessar. Bardzo się boję, bo tempo skracania szybkie, a my dopiero 28tc we wtorek.. I to mimo leków i leżenia non stop - wstaję tylko do łazienki. Oby posiew wyszedł ok, bo nie wiem co będzie.. Przepraszam, że tak marudzę, ale trochę się podłamałam. W 18tc szyjka skróciła się z 4 na 2,8cm i tak trzymała do 26tc, a teraz takie akcje :(

Nenette 1,6 to faktycznie juz trochę malo, więc leż spokojnie i faktycznie tylko do łazienki staraj się chodzić wiem że to łatwo tak powiedzieć ale im mniej wysiłku tym lepiej, jak będziesz miała pessar lub szew to bedziesz miała większy komfort psychiczny no ale to juz od twojego lekarza zależy co tam będzie trzeba założyć, moja szyjka była już niestety za krótka na pessar ale teraz nawet się cieszę że mam szew, ordynator jak mnie wypisywał ze szpitala po zabiegu to nawet powiedział że mam normalnie funkcjonować no ale i tak leże cały czas i dmucham na zimne.

A mnie dzisiaj wszystko swędzi, tzn skóra głowy, szyja, piersi, ręce. Mam nadzieję że to tylko jakąś reakcja alergiczna na antybiotyk a nie cholEstaza :-/

Hej :-)

Małgoś na fotelu to może tylko sprawdzić czy jest twarda/miękka i czy jest rozwarcie ;-) chyba, że twój gin ma usg w rękach ;-) tak poważnie to mi nigdy gin nie proóbował bez usg zgadywać ile długości ma moja szyjka... i wydaje mi się to tylko wróżeniem z fusów ;-)

Mitaginka a my wczoraj byliśmy na pzu półmaratonie warszawskim jako gruppies mojego szwagra ;-) spotkaliśmy sporo znajomych :-) naprawdę fajna impreza :-)

Jutro mam wizytę wieczorem ;-) więc Monisiap będziemy się we dwie wspierać wirtualnie ;-) trochę się stresuję, bo ostatnio zdarza mi się plamić na różowo... w zeszłym tygodniu to przynajmniej mogłam zwalić na globulki, ale dzisiaj nie miało po czym, a na papierze było tego trochę... nie wiem co to może być :confused:

A mnie dzisiaj wszystko swędzi, tzn skóra głowy, szyja, piersi, ręce. Mam nadzieję że to tylko jakąś reakcja alergiczna na antybiotyk a nie cholEstaza :-/
Mitaginka ja 3 tygodnie temu miałam taką jazdę i też wszyscy myśleli, że to może być cholestaza (zwana u mnie w domu choleriozą :-D) i okazało się, że to reakcja alergiczna na niewiadomoco ;-) ale jak cię swędzi skóa głowy to raczej nie cholestaza ;-) zrób sobie podstawowe badania na to tak dla pewności: aspat, alat, bilirubina, kwasy żółciowe, jak wyniki będą ok to przynajmniej nie będziesz się niepotrzebnie stresować ;-) w każdym razie trzymam kciuki za wynik podobny do mojego :-)

Mitaginka ja ostatnio Ci pozazdrościłam i całą noc nie mogłam spać tak mnie sutek swędział a tu ani sie podrapać ani nic normalnie masakra,
ciało też mnie często swędzi ale raz zrobiłam próby wątrobowe i więcej nie robię.

Tak, tak jutro wizyta a więc czas się zając sobą aby wyglądać i czuć się dobrze we własnym ciele, czyli depilacji nadszedł czas:szok:

reklama
Hej Dziewczyny :) ja zaczynam kolejny tydzień :). U mnie pojawiło się weekendowe twardnienie brzuszka i bóle jak na @. Tylko oczywiście ja nie jestem pewna czy to bóle czy mały zmienił pozycję i się wypycha inaczej. Jutro mam wizytę muszę o to zapytać ale kurczę jak to wytłumaczyć lekarzowi ;) no i mam nadzieję, że z wymiarami maluszka będzie wszystko dobrze.

A wiecie. Moj lekarz ostatnio też na fotelu wspomniał o długości szyjki. Puściłam to mimo chodem bo jak on może mówić o długości szyjki... Ma centymetr w oczach? Stwierdził, że dobrze że założyliśmy pessar. Poczułam, że to może jakieś usprawiedliwianie się że go założył. Nie wiem. ;)

Ahhh życzę nam wszystkim tu siły i wiary Kochane :*

Nie odzywam sie za często bo mnie cukrzyca męczy. A szczególnie na czczo od tyg. Ale nie chce Wam smęcić ciągle :D

Do góry