reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

DiuskA
Gratuluje kolejnego tygodnia !

Mitaginko
Ja tez zrobilam sobie te badania watrobowe bo mnie swedzialo ;-)

O goleniu nawet mi nie mówcie. ..ja nie dam rady tu sie ogarnąć a badają -nie znasz dnia ni godziny. Mowi sie trudno. Nogi też tragiczne.
Wlosy tłuste. ..
Całą litanie bym tu wymieniła ;-)

reklama
Mitaginka, na wypisie mam wpisane niewydolność szyjki jako przyczynę porodu. Ale w poprzedniej ciąży narzekałam bardzo na grzybice, a jak nie przyjmowali do szpitala to wyszły e.coli:( do tego te nieudane próby zakładania szwu, myślę że to się wszystko razem złożyło na mój poród:(
teraz miałam wymaz z 2 tyg. temu i nic nie wyszło, ale za to zaliczyłam grzybicę w tym tygodniu, może to przez to? Mam się zgłosić do gin w czwartek to zobaczymy wtedy czy dalej się skraca.

Diuśka jeśli chodzi o minky ;-) to ja brałam kocyki la millou, a z tego co pamiętam Malinova polecała jeszcze z Little Sophie (mam nadzieję, że nazwy nie pokręciłam ;-))

Dzastina może rzeczywiście twoja szyjka jest "nadpobudliwa" w przypadku infekcji :confused: bo z tego co piszesz to tak by się to składało...

Jup jak się czujesz/czujecie? są jakieś prognozy? mówili coś lekarze ostatnio odnośnie dalszych kroków?

Auralka nic nie pomyliłaś, dokładnie te 2 firmy polecam.

Za 2 godziny wizyta:szok:

Depilacja na tym etapie ciąży to masakra. Ja ostatnio ucięłam sobie kawałek paznokcia:shocked2:u ręki, a o zacięciach już nie wspomnę.

Dziewczyny kupuje któraś z Was laktator? Ja byłam zdecydowana na Medelę ale widzę, że Lovi Prolactis ma super opinie i się waham.

Dokładnie o te 2 chodziło. Dzięki. ;) ale w tym Little Sophie mały wybór. A w La millou nie ma takiej kury jak bym chciała do zestawu. ;)

Malinova, to trzymam kciuki za wizytę i czekamy na dobre wieści:)

Co do laktatora to ja po Idze mam medele, laktator super tylko troszkę głośny, przynajmniej tak go pamiętam:) ale medela swing, czy jakoś tak już była cichutka, tyle że kosztuje trochę. Nie wiem jak bardzo przydaje się laktator po porodzie w terminie? Może dziewczyny bardziej Ci pomogą:)

reklama
Little Sophie to mała firma, a ostatnio robili wyprzedaż więc pewnie dlatego pustki

A do LaMillou możesz napisać, myślę że nie będzie problemu by uszyli kurę w kolorze kocyka :-)

Ja zawsze po wizycie kupuję małej jakiś drobny upominek od dzidziusia, dziś już mam pełną listę. Ma być Zygzak McQueen, żelki i balon :-D:-D

Diuśka
u LS można też stworzyć własny kocyk, może warto spróbować Stw

Dzastina poprzednio bardzo mi się przydał bo mała piła tylko z butelki, miałam TT bardzo głośny i mało wydajny. Teraz chciałbym coś lepszego i byłam zdecydowana na Medelę, ale po przeczytaniu wielu opinii na temat Lovi mam dylemat ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry