reklama
Kurcze a ja rozczarowana po dzisiejszej wizycie jestem bo kilka tygodni temu naobiecywali mi ze po skonczonym 24 tygodniu dadza mi zapobiegawczo sterydy, gdzie spedze na oddziale tydzien a tu dopa.
Na dodatek to dzisiejsze badanie USG nie posluzylo mi bo brzuchol boli, twardnieje, pecherz boli i piecze, siusiu chodze co 10 minut, jak tak dalej pojdzie to chyba znowu pod wieczor zawitam do szpitala.
Nie wiem czy brac buscopan bo juz rano wzielam antybiotyk czy to nie za duzo tych lekow bedzie?
Na dodatek to dzisiejsze badanie USG nie posluzylo mi bo brzuchol boli, twardnieje, pecherz boli i piecze, siusiu chodze co 10 minut, jak tak dalej pojdzie to chyba znowu pod wieczor zawitam do szpitala.
Nie wiem czy brac buscopan bo juz rano wzielam antybiotyk czy to nie za duzo tych lekow bedzie?
asiekD
Fanka BB :)
Marluna jak jeszcze możesz się wstrzymać to nie bierz tych sterydów bo najlepiej je podać koło 27 tyg a co do twardnienia brzucha to ja też tak miałam po badaniu w szpitalu wszystko mnie bolało i brzuch mi się napinal. Wszystko będzie dobrze zobaczysz dobrze by było żebyś przy tej infekcji pęcherza brała jeszcze Wit c bo to zakwasza mocz
Dziewczy co do twardnien brzucha i czestych skurczy to oprucz sprawdzania szyjki nikt was nie uczulal na wczesniejsze odplyniecie wod plodowych na wskutek czestych skurczy?
Mi dzisia ginka powiedziala ze jeden dzieciaczek ma malo wod plodowych, po czym po dokladniejszym obejrzeniu stwierdzila ze w porzadku, mam jednak obserwowac przy czestych skurczach czy nie mam za duzo wydzieliny z pochwy, bo moze byc tak ze pecherz plodowy nie wytrzyma.
Kurcze ja nie mam pojecia jak wygladaja wody plodowe, jaka maja konsystencje i wogole.
Asiek obym wytrwala do 27 tygodnia, bo teraz po usg mam naprawde kryzys, brzuchol warluje i boli, ze az zaczynam sie bac.
Mi dzisia ginka powiedziala ze jeden dzieciaczek ma malo wod plodowych, po czym po dokladniejszym obejrzeniu stwierdzila ze w porzadku, mam jednak obserwowac przy czestych skurczach czy nie mam za duzo wydzieliny z pochwy, bo moze byc tak ze pecherz plodowy nie wytrzyma.
Kurcze ja nie mam pojecia jak wygladaja wody plodowe, jaka maja konsystencje i wogole.
Asiek obym wytrwala do 27 tygodnia, bo teraz po usg mam naprawde kryzys, brzuchol warluje i boli, ze az zaczynam sie bac.
Marluna kup sobie sok żurawinowy 100% , okropny ale podobno pomaga
Albo poprostu preparat żurawinowy z wit C . Możesz wtedy brać bezpiecznie ze wszystkim 
Może weź sobie letni prysznic na uspokojenie ? I jakaś oliwka zapachowa ? (niekoniecznie na brzuch)
Ja tak robię jak się bardzo napina z nerwów
Może weź sobie letni prysznic na uspokojenie ? I jakaś oliwka zapachowa ? (niekoniecznie na brzuch)
Ja tak robię jak się bardzo napina z nerwów
reklama
Marluna jeśli bardzo się obawiasz przegapienia odplyniecia wód płodowych to są do kupienia paski sprawdzające ph. Wtedy jeśli zaobserwujesz zwiększona ilość wydzieliny mozesz sobie sprawdzić czy to nie wody. Mój ginekolog za każdym razem przy badaniu szyjki sprawdza takim paskiem czy nie ma infekcji albo czy właśnie wody się nie sądzą.
Ostatnia edycja:
Podziel się: