reklama
Czesc dziewczyny
Jestem z wątku po in vitro...
Jestem w ciąży bliźniaczej (24t5d) i w poniedziałek trafiłam do szpitala z szyjka o długości 9mm....
Powiedzcie mi, bo nie mogę znaleźć nic w internecie, jakie są szanse ze za moment nie urodze?
Nie mam założonego szwu Ani nic innego. Dostaje tylko magnez i no-spe.
Jestem z wątku po in vitro...
Jestem w ciąży bliźniaczej (24t5d) i w poniedziałek trafiłam do szpitala z szyjka o długości 9mm....
Powiedzcie mi, bo nie mogę znaleźć nic w internecie, jakie są szanse ze za moment nie urodze?
Nie mam założonego szwu Ani nic innego. Dostaje tylko magnez i no-spe.
Cześć Madzionga, kurczę myślę że szans tutaj nikt nie oszacuje ale bądź dobrej myśli! Dobrze że jesteś w szpitalu, pewnie będą tam robić wszystko żeby te sza se były jak najmniejsze i żebyś jak najdłużej utrzymała swoje skarby w brzuszku. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Joasia_1986
Fanka BB :)
Madzionga poznałam w szpitalu dziewczynę, która miała 0,5cm (ciąża mlodsza od mojej. Wtedy jakis 25tc), ale w domu jeszcze dwoje dzieci i urodziła gdzieś w 33-34 tc z tego co pamiętam. Jak z nią rozmawiałam jeszcze przed moją obecną ciążą to mowiła, że pewnie jakby sie oszczędzała ile trzeba to by pewnie dotrwała do terminu.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj madzionga, my chyba sie z namy z watku in vitro ja tez tam kiedys pisalam.
Szkoda ze spotykamy sie tutaj z powodu tak niefortunnego przebiegu ciazy.
Co do szans chyba nikt Ci niczego nie zagwarantuje, ja dokladnie takie samo pytanie co do szans donoszenia w miare tej ciazy zadalam dzis do kontroli i uslyszalam ze nikt mi gwarancji nie da.
U mnie z szyjaka ok ale za to czesto skurcz za skurczem, lekarka powiedziala ze szyjka to nie wszystko, bo takie skurcze moga tez powodowac pekniecie pecherza plodowego, normalnie pocieszyla mnie ze nie wiem co.
Jak bylam w szpitalu to tez dostaealam tylko magnez i buscooan(nospy tu nie ma) i to juz wtedy jak brzuch byl twardy jak kamien przez pol dnia.
Nie wiem jak w Pl ale tu mowiaz ze wlasnie poza buscopanem i magnezem nic innego nie maja, a jeszcze mi robili oklady na brzuch z cieplej wody i olejku lawendiwego a na wieczor dostawalalm baldrian w tabletce bo to podobno relaksuje i dobrze wplywa na skurcze.
Szkoda ze spotykamy sie tutaj z powodu tak niefortunnego przebiegu ciazy.
Co do szans chyba nikt Ci niczego nie zagwarantuje, ja dokladnie takie samo pytanie co do szans donoszenia w miare tej ciazy zadalam dzis do kontroli i uslyszalam ze nikt mi gwarancji nie da.
U mnie z szyjaka ok ale za to czesto skurcz za skurczem, lekarka powiedziala ze szyjka to nie wszystko, bo takie skurcze moga tez powodowac pekniecie pecherza plodowego, normalnie pocieszyla mnie ze nie wiem co.
Jak bylam w szpitalu to tez dostaealam tylko magnez i buscooan(nospy tu nie ma) i to juz wtedy jak brzuch byl twardy jak kamien przez pol dnia.
Nie wiem jak w Pl ale tu mowiaz ze wlasnie poza buscopanem i magnezem nic innego nie maja, a jeszcze mi robili oklady na brzuch z cieplej wody i olejku lawendiwego a na wieczor dostawalalm baldrian w tabletce bo to podobno relaksuje i dobrze wplywa na skurcze.
Ziemniaczek
Asiek
No właśnie wiem ze za wcześnie może uznali ze mam małe szanse żeby donieść.
Trudno zobaczymy co będzie postaram się donieść jak najdłużej.
Joasiu
Mi lekarze ze szpitala tez mówili jak mu szew zakładali ze mam chodzić no i chodziłam o szyjka skrocila się dość sporo.
A mój lekarz kazał mi leżeć i ratować ten centymetr co mam i leżę i narazie jest dobrze. Może to przypadek nie wiem ale każdy mi mówi inaczej niewiadomo kogo słychać. Juz nie wspomnę o pielęgniarkach jedna mówi żeby siedzieć inna nie kleczec inna chodzić inna leżeć itd
MARLUNA
Mnie też boli pęcherz ale nie mam zapalenia pęcherza nie wiem czemu boli
No i nie piecze mnie tylko jak doku robie to musze chwile poczekać i idzie tak powoli i trochę boli.
Nie znam się na waszej ale mogę ci tylko powiedzieć ze z mojej aplikacji 23 tydzień waha 500 g a 24 600 g ale nie sugeruje się tym bo każdy maluszka jest inny mój np jest według lekarza w normie ale jak porównuje z niektórymi dziewczynami to mój to maluszka
No właśnie wiem ze za wcześnie może uznali ze mam małe szanse żeby donieść.
Trudno zobaczymy co będzie postaram się donieść jak najdłużej.
Joasiu
Mi lekarze ze szpitala tez mówili jak mu szew zakładali ze mam chodzić no i chodziłam o szyjka skrocila się dość sporo.
A mój lekarz kazał mi leżeć i ratować ten centymetr co mam i leżę i narazie jest dobrze. Może to przypadek nie wiem ale każdy mi mówi inaczej niewiadomo kogo słychać. Juz nie wspomnę o pielęgniarkach jedna mówi żeby siedzieć inna nie kleczec inna chodzić inna leżeć itd
MARLUNA
Mnie też boli pęcherz ale nie mam zapalenia pęcherza nie wiem czemu boli
No i nie piecze mnie tylko jak doku robie to musze chwile poczekać i idzie tak powoli i trochę boli.
Nie znam się na waszej ale mogę ci tylko powiedzieć ze z mojej aplikacji 23 tydzień waha 500 g a 24 600 g ale nie sugeruje się tym bo każdy maluszka jest inny mój np jest według lekarza w normie ale jak porównuje z niektórymi dziewczynami to mój to maluszka
reklama
Ziemniaczek
Tak kochana dzisiaj ale ból przez chwile ale ta chwila to koszmar
Podziel się: