reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Yvonne mi też niektórzy lekarze mówili oszczędny tryb życia ale ja posłuchalam mojego i was niektóre ja może dotrwalabym bez leżenia ale tego nie wiem jakby coś się stało plulabym sobie w twarz czemu ja nie leżałam. Idę wiec po intuicji plus. .......to co już pisałam
Madzionga moja szyjka tez nie ciekawa bo 1 cm ale dzięki wam jestem dobrej myśli.
Ja mam właśnie szpitalna kolacje smacznego laski z brzuchami

reklama
No właśnie dziewczyny trudno wyczuć z tym leżeniem bo niektóre dziewczyny nic sobie z tego nie robią i donoszą ciążę bez problemu mnie też NIK nie kazał leżeć plackiem ale jak tu nie leżeć niech coś się stanie i do kogo mam mieć potem pretensje jak nie do samej siebie!

Tak naprawdę trzeba słuchać organizmu. Twardnieje, kłuje, ciągnie to leżymy. Jak jest ok to można troszkę pochodzić. Mi niby tylko dwie 2-3 godzinne przerwy nakazał. Ale jak się źle czuje to i tak wiecej leżę.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niestety mam nakaz lezenia przez to lozysko przodujsce, ale lekarka stwierdzila ze jak czasem wyjde na spacer to napewno od tego sie nic nie stanie.Ja sie jednak boje na spacery wylazic, szczegolnie po ostatnim krwotoku.

Ziemniaczkek łożysko na przedniej ścianie to nic złego ja tak mam. Ale łożysko przodujące nisko schodzące to już jest niebezpiecznie

Marluna w moim szpitalu przy przodujacych łożyskach jest profilaktyka ze od 32tc leży się w szpitalu. Nie to żebym straszyła ale tak mówił ordynator szpitala podczas obchodu.

na prawdę Ci powiedziała z tym pęcherzem płodowym.... Pewnie jest to możliwe ale zdarza się raczej rzadko przy skurczach, poza tym jak ja aplikuje luteinę to cały czas mi coś wycieka więc pewnie cięzko byłoby mi zauważyć zwiększoną wydzielinę
a te paski do sprawdzania ph kupuje się w aptece?

reklama
mi ostatnio lekarz powiedział, że nie mogę skakać na bungee i uprawiać sportów wyczynowych, ale mam żyć normalnie. Tylko jak tu żyć normalnie, gdy boli, kłuje i człowiek w strachu?

ja swego czasu szukałam pasków ph w aptece i nie znalazłam. Kupiłam na allegro wkładki wykrywające wyciek wód i raz na jakiś czas gdy mam wątpliwości stosuje. Można też kupić też test ph z ginaintima w rossmanie, ale to drogie chyba koło 17 zł za jedną sztukę

Do góry