reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie no ja też oczywiscie leżę, ale też czasem posiedzę nawet na chwilke. W ciazy z Zu nawet jesc nie wstawalam tylko mąż mi szykował i urodziłam w 42 tyg.

A na mocz to polecam Wam profilaktycznie co pare tygodni pić przez tydzień sok z żurawiny, ale taki 100%. Kwaśny jak pieron, ale super działa na układ moczowy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, ja już po wizycie.
Miałam badanie na fotelu szyjki, lekraz powiedział że jest ładna, długa i zamknięta. Na usg jej nie mierzył więc nie wiem ile ma cm, bo sprawdzał tylko przepływy pępowinowe i jakieś tam jeszcze i zrobił Maluszkowi 2 zdjęcia w 4D i myślę że wygląda do mnie podobnie :p ale jakby widział lejek na usg to na pewno by powiedział więc myślę że nadal go nie ma. Zapomniałam poprosić o zważenie a byłam ciekawa czy ma już z kg, bo 3 tyg temu miał ponad 600 gram, ale mam jeszcze wizytę za tydzień na nfz to dopytam :)

Ja w sumie to wstaje na siusiu, prysznic, i posilki.Jak juz nie doslownie leze to tak na wpolsiedzonco, czasem sie przeczkapie po mieszkaniu w poszykiwaniu roznych ciuchow, wiec tez to nie mozna az nie wadomo jakim restrykcyjnym lezeniem nazwac, jednak ze spacerow, zakupow i z zycia toczacego sie poza mieszkaniem zrezygonwalam.

No ja też nie wychodzę już poza próg mieszkania. Za to mam wplanach urządzenie balkonu (w sensie mąź musi to ogarnąć) i tak bym sobie chciała czasem poleżeć.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

MI nikt nie powiedzial, że mam leżeć tylko że mam się oszczędzać, a leżę bo wiele dziewczyn leżało nawet te które rodziły ostatnio i żadna nie miała przez leżenie problemów. Poza tym jak chodzę albo stoję to mój brzuch jest jak kamień, więc nie wiem czy to jest na pewno takie dobre.
Oczywiście przejdę się do sklepu itp zrobię coś na szybko do jedzenia, ale większość czasu leżę i moja szyjka jest Ok.

Wita, w ktorym tygodniu bylas 3 tygodnie temu?Pytam bo u mnie koniec 24 tygodnia maluchy maja po 619 i 549 gram i z tego co widzialam lekarka nie byla z tego powodu zachwycona, bo jej sie cos malo widzialo.

Gratulacje z powodu udanej wizyty i oby tak dalej do przodu a bedzie dobrze

A ja właśnie raz na kilka dni jadę z mężem na zakupy ( krótkie i z odpoczynkiem) albo zrobie sobie krótki spacer ;) i na kontrolę do lekarza też sama jeżdżę tramwajem bo niestety mąż musi być mobilny. I powiem wam że rzadziej mam twardnienia jak chodzę niż jak cały dzień leżę ;) za tydzień mam kontrolę szyjki więc zobaczymy czy taka aktywność zdaję rezultat.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też czlapie sobie po mieszkaniu :) jedzenie mi donoszą, ale wstaje na krótkie spacerki po pokojach bo już nie wytrzymuje :)
Ale poza dom to póki co tylko do lekarza się wybieram.

reklama
Vita To dużo ważył synuś w 23 tyg. Co do lejka to tylko można go sprawdzić na usg dopochwowym tak mi lekarz mówił i tak sprawdza.

Do góry