reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Asiek ja mam już 31 i w dalszym ciągu nie mogę się rozluźnić ze stresem o małą. Niby bardziej bezpiecznie ale każde kłucie to obawa że coś się dzieje. ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny która ma poduchy pod pupę jakiej wielkości macie ta poduszkę. Iza to masz dobry wynik posiewu.

Ja mam poduszkę 50 na 60 ale szczerze mówiąc nie wygodnie mi z poduszką więc nieraz przesiadam się na leżak
Ja w posiewie miałam tylkotylko dobre bakterie a powiedzcie mi bakteria paciorkowiec jak się robi bo słyszałam że x odbytu tak czy w posiewie też można wykryć
MARLUNA
Ja dopiero jutro zaczynam 24 tydzień i też mam jeszcze daleko i też się boję a moja szyjka to tylko 1 cm i na dodatek lejek.
Mam jeszcze kawał drogi a czas zawijam x wami to na jednym forum tu drugim.
Mój mąż przychodzi x pracy o 11 nieraz 12 i siedzi że mną do wieczora i tak codziennie. Tv albo film i czas leci ale tak czy siak strach jest mimo zabitego czasu i tak pozostanie jeszcze przez 2 miesiące.

Paciorkowiec też wychodzi w posiewie ja go mam ale nie ma znaczenia na wynik bo jestem nosicielem i go się nie leczy dopiero przy porodzie podaje antybiotyk

Asiek
Ja wiem ze przy porodzie trochę czytałam o nim to czyli jak robiłam posiew w szpitalu i go tam nie było to czyli ja go nie nie mam tak,? Bo moja siostra robiła jakiś wymaz czy posiew z odbytu na tego paciorkowca. Zastać napisze do niej i się zapytam

Asiek
W czerwcu na forum pisałaś coś o szwach że są złe i mogą porozrywac szyjke. Mogłabyś napisać mi coś o tym. Ja chciałam mieć krążek ale nikt nie chciał mi go założyć bo wszyscy uważają że właśnie pessar jest zły. Szew lekarze u mnie chwala

Jestem po wizycie, szyjka się lekko skróciła ale i tak ma między 3,5 a 4 cm. Mały ułożył się główka w dół więc napiera na tą miękka szyjkę - czas zacząć więcej leżeć w dzień :) następna wizyta za tydzień w piątek zobaczymy co podzieje się dalej.

A ja mialam miec dzis wizyte u gina a dzwonil ze musi przelozyc na srode bo ma dyzur i znow 2 dlugie dni czekania
Ja dzis bylam w kosciele bo jest rocznica smierci mojego Taty i ciezko wytrzymac mi z tym brzuchem, bo jak stoje to strasznie twardy

reklama
Doskonale Was rozumiem, ja jutro zaczynam 27 tydzien a tez boje sie zeby Maluszek dlugo siedzial. Marze o 34 tyg przynajmniej, wiec 7 tyg bede zaciskac nogi jak sie da, a pozniej bede juz przynajmniej spokojniejsza

Do góry